Γ. Χριστοδούλου: Βοηθήστε τα παιδιά που υποφέρουν απ' το bullying πριν να είναι αργά

Γ. Χριστοδούλου: Βοηθήστε τα παιδιά που υποφέρουν απ το bullying πριν να είναι αργά

Ο τραγουδοποιός Γιώργης Χριστοδούλου έκανε αυτές τις μέρες μια συγκινητική ανάρτηση στη μνήμη του Νικόλα Φιλίππου, του αγοριού που αυτοκτόνησε πριν από τρία χρόνια σκορπίζοντας απέραντη θλίψη και πολλά γιατί...

Ο μαθητής είχε γράψει πολλά σημειώματα στα οποία εξηγούσε το bullying που δεχόταν στο σχολείο και κατονόμαζε έξι μαθητές ως υπεύθυνους. «Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου» σημείωνε μεταξύ άλλων, κατανομάζοντας τους έξι συμμαθητές του. Όπως έγραφε μάλιστα: «Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Oι γονείς του άτυχου Νικόλα από την Αργυρούπολη ανάρτησαν αφίσες του παιδιού τους με μηνύματα κατά του bullying. Στο σχολείο του αδικοχαμένου παιδιού, την 28η Οκτωβρίου του 2018, βρέθηκε η μητέρα του Νικόλα για να παραλάβει το βραβείο και το αριστείο του παιδιού της. Αρκέστηκε στο να πάρει μόνο αυτήν την ικανοποίηση. Ο Νικόλας ήταν από τους καλύτερους μαθητές του σχολείου του. Θα ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση γιατί είχε εξαιρετική απόδοση, 19 και 11/14. Δεν ήταν εκεί όμως…

Όσα συγκλονιστικά έγραψε ο Γ. Χριστοδούλου στην ανάρτησή του:

«Ο Νικόλας Φιλίππου "ξέφυγε" μια και καλή από το μπούλινγκ των συμμαθητών του τέτοιες ημέρες το 2018.

Στο ημερολόγιο του έγραψε "… πέρασα ωραία… αλλά η κοινωνία δεν είναι ωραία". Διαβάζω ότι ακόμα και τώρα, κάποιοι αποδίδουν την πράξη αυτή στην "ιδιαίτερη ευαισθησία" του.

Μεγάλωσα σε οικοτροφείο. Πέρασα κι εγω από ‘κεί που πέρασε ο Νίκος, αλλά ήμουν τυχερός έχοντας δίπλα μου μια σπουδαία γυναίκα που έγινε η δανεική μου μαμά και τελικά "ξέφυγα" με άλλο τρόπο αλλά όχι αλώβητος. Μου πήρε χρόνο να κλείσω πολλές πληγές. Οι συμμαθητές μου, τριάντα χρόνια μετά, ακόμα ντρέπονται να πατήσουν σε συναυλία μου. Μόνο μία δασκάλα ήρθε κάποτε, κάθησε ως το τέλος με τον σύζυγό της, με πήρε αγκαλιά και μου ζήτησε συγγνώμη κλαίγοντας γιατί "δεν είχε καταλάβει όταν έπρεπε".

Πριν λίγα χρόνια στη Βαρκελώνη, καλεσμένος σε δείπνο σε σπίτι φίλων, έπιασα "στον αέρα" πως το ένα απ' τα δύο παιδιά υπέφερε στο σχολείο. Δεν χρειάστηκε να μου μιλήσει, το κατάλαβα αμέσως, τα μάτια του μιλούσαν κι εγώ αυτό το βλέμμα το ήξερα καλά. Οι φίλοι με απέτρεψαν από το να μιλήσω στη μαμά του και μου συνέστησαν να είμαι διακριτικός. Ένα χρόνο μετά αποκαλύφθηκε αυτό που είχα διαισθανθεί. Οι γονείς είχαν προλάβει το παιδί τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Μην περιμένετε από καμία "δικαιοσύνη".

Τεντώστε τις κεραίες σας, εντοπίστε τα παιδιά που έχουν ανάγκη και σταθείτε δίπλα τους όπως μπορείτε. Ακόμα κι αν δεν είναι δικά σας.»

Πηγή: lifo.gr
v