Δικαίωση για τις 6 κοπέλες που ξυλοκοπήθηκαν στη Χίο - στη φυλακή οι 3 νταήδες

Δικαίωση για τις 6 κοπέλες που ξυλοκοπήθηκαν στη Χίο - στη φυλακή οι 3 νταήδες

Με διάχυτο το αίσθημα της πλήρους δικαίωσης, μετά από σχεδόν 4 χρόνια δικαστικής ταλαιπωρίας, υποδέχθηκαν την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου τα 6 νεαρά κορίτσια που, τον Αύγουστο του 2017, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από 3 άνδρες κατά τη διάρκεια πανηγυριού σε χωριό της Χίου.

Το περιστατικό συνέβη σε χώρο στάθμευσης όπου γινόταν το γλέντι, έπειτα από παρεξήγηση. Οι 3 άνδρες, αφού πρώτα επιτέθηκαν λεκτικά στις κοπέλες, στη συνέχεια τις ξυλοκόπησαν άγρια με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να καταλήξουν με τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα, στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο.

Παρότι από την πλευρά των καταδικασθέντων, ασκήθηκαν πιέσεις για συμβιβασμό πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, οι κοπέλες, επέμειναν οι δύο υποθέσεις να εκδικαστούν.

Τελικά, μετά από 4 χρόνια, το Μονομελές Πρωτοδικείο καταδίκασε σε 25 μήνες φυλάκισης τον πρώτο κατηγορούμενο, ο οποίος προκάλεσε και τα βαρύτερα τραύματα στις κοπέλες, και από 11 μήνες φυλάκιση τους άλλους δύο υπαίτιους του περιστατικού.

«Αν και η ακροαματική διαδικασία ήταν δύσκολη και πρωτόγνωρη για τις νεαρές φοιτήτριες, που είχαν κακοποιηθεί σωματικά και ψυχικά, η ηθική ικανοποίηση για την τιμωρία ήταν βάλσαμο στον αγώνα που έδωσαν για δικαιοσύνη», αναφέρουν συγγενείς των κοριτσιών. 

Στο μεταξύ, η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια, αφού οι δικηγόροι των καταδικασθέντων πρωτοδίκως έχουν ήδη ασκήσει έφεση.

Πηγή: politischios.gr

v