Ταξίδι για διακοπές με ένα παιδί ΑμεΑ: μια μαμά μοιράζεται την εμπειρία της

Ταξίδι για διακοπές με ένα παιδί ΑμεΑ: μια μαμά μοιράζεται την εμπειρία της

Η οργάνωση των οικογενειακών διακοπών όταν έχεις μικρά παιδιά είναι δύσκολη. Πόσο μάλλον αν το παιδάκι σου έχει αναπηρία. Μια μαμά μοιράστηκε την δική της σχετική εμπειρία με το 4χρονο αγοράκι της σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Παιδί με αναπηρία και ταξίδι για διακοπές.

Είναι δύσκολη η οργάνωση ταξιδιού για οικογένεια με μικρά παιδιά, πόσο μάλλον όταν στην οικογένεια υπάρχει παιδί με αναπηρία .

Πρώτο μεγάλο ταξίδι για τον Δημήτρη στα 4 του χρόνια. Τα ταξίδια μας πλέον απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό.

Διαμονή. Αν δεν έχεις δικό σου σπίτι πρέπει να νοικιάσεις κάτι ευρύχωρο και με χώρους φιλικούς προς άτομα με αναπηρία.

Άνετη πρόσβαση σε διάφορα σημεία. Αν πάτε σε παραλία ελέγξτε εφ όσον το χρειάζεστε αν υπάρχει ράμπα αμεα παραλίας.

Οργάνωση. Σκεφτείτε φάρμακα (πάρτε επιπλέον φάρμακα μαζί, τον εξοπλισμό του παιδιού, πάρτε συμβουλές απο τους θεραπευτές για τα αναγκαία του παιδιού το διάστημα που θα λείψετε, αμαξίδιο, κάθισμα μπάνιου, ναρθηκάκια κτλ κτλ) τα γεύματά του, πράγματα για τις ανέσεις και τις "ιδιοτροπίες" του.

Για παράδειγμα, σεντόνια και μαξιλάρι του Δημήτρη παίρνω πάντα απο το σπίτι μας για να έχει την "γνώριμη μυρωδιά" & να κοιμηθεί πιο εύκολα. Οργανώστε τον χώρο σας στο αυτοκίνητο. Όσο εγώ είμαι άνετα το νιώθει και ο Δημήτρης. Πάρτε μαζί σας πράγματα που αρέσουν στο παιδί να απασχολείτε την ώρα του ταξιδιού, όσο μπορείτε, όπως άλλωστε θα κάνατε σε κάθε παιδί.

Δείτε προσεκτικά την διαδρομή που έχετε να κάνετε για να προγραμματίσετε τα σημεία για στάση (τουαλέτα οργανωμένη, φαγητό, νερό). Βεβαιώσου ότι έχεις μαζί σου εύκαιρα τόσα γεύματα, αλλαξιές, φάρμακα όσα θα χρειαστούν ανάλογα με τις ώρες του ταξιδιού.

Ορισμένα παιδιά μπορεί να βρουν τρομακτικά τα άγνωστα ταξίδια, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμάσετε το παιδί σας. Να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να δείτε βιντεάκια που υπάρχουν στο διαδίκτυο εφ όσον η ηλικία του το επιτρέπει.

Σε κάθε άλλη περίπτωση οπλιστείτε με υπομονή γιατί σίγουρα οι πρώτες 2 μέρες προσαρμογής θα είναι δύσκολες μέχρι να προσαρμοστεί το παιδί και εσεις σε νέους χώρους.

Από την δική μας εμπειρία όλα τα παραπάνω.

📌Όσες μανούλες θέλουν και έχουν καλύτερη εμπειρία γιατί έχουν μεγαλύτερα παιδιά, ας μοιραστούν στα σχόλια συμβουλές προς εμας τους "νεότερους" 🤗»

v