«Ο πεθερός μου με είπε τεμπέλα επειδή γέννησα με καισαρική»

«Ο πεθερός μου με είπε τεμπέλα επειδή γέννησα με καισαρική»

Είναι γεγονός ότι η εγκυμοσύνη και η γέννα δεν είναι εύκολη υπόθεση για καμία γυναίκα, πόσο μάλλον για όσες αντιμετωπίζουν κάποιου είδους κίνδυνο επιπλοκής ή επιπλοκή. Μπορεί να είσαι έτοιμη να γεννήσεις στην ώρα σου και με φυσιολογικό τοκετό και όλα να ανατραπούν από κάτι που δεν είχες φανταστεί ότι μπορεί να συμβεί. Κι ενώ αποτελεί σωτήρια λύση για πολλές δύσκολες εγκυμοσύνες, η καισαρική δεν είναι η «εύκολη» λύση όπως νομίζουν μερικοί, αφού δεν παύει να είναι μια εγχείριση.

Μια μαμά μοιράστηκε πρόσφατα τη δική της δυσάρεστη εμπειρία, όταν βρέθηκε να υπερασπίζεται τον εαυτό της απέναντι στον ανίδεο πεθερό της.

«Στο πρώτο μου κιόλας παιδί, τη μικρή μου Άμπιγκεϊλ, ξεκίνησα με σκοπό να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό. Η διαδικασία όμως κράτησε ώρες, ώσπου δεν είχα άλλη επιλογή απ’ το να γεννήσω επειγόντως με καισαρική τομή.

Η ταλαιπωρία, όπως καταλαβαίνει καλά κάθε μαμά, ήταν διπλή – πέρασα τους πόνους του φυσιολογικού τοκετού χωρίς αποτέλεσμα και βιώσα μια εγχείριση στο καπάκι, με ότι συνεπάγεται αυτό για το σώμα μου. Ευτυχώς, το κοριτσάκι μου βγήκε υγιές κι έτσι τίποτα απ’ όλ’ αυτά δεν είχε σημασία. 

Φαίνεται, όμως, ότι για κάποιους είχε. Όταν ο παππούς του, ο πεθερός μου ήρθε να το δει, το πρώτο του σχόλιο δεν αφορούσε την εγγονή του αλλά εμένα. “Τεμπέλιασες μου φαίνεται και δεν έσπρωξες καλά” είπε μισογελώντας, δήθεν σαν αστείο.

Εγώ, όμως, ξέρω καλά τι κουμάσι είναι και ξέρω ότι πίσω απ’ το δήθεν αστείο του κρυβόταν ένα καρφί για μένα, επειδή με θεωρεί κακή νοικοκυρά γενικότερα. Το θέμα του είναι μονίμως ότι ο γιος του, όπως κι εκείνος άλλωστε, δεν επιτρέπεται να κάνουν δουλειές που έχουν σχέση με το σπίτι ή το παιδί.

Αυτές οι απόψεις κρυβόταν πίσω από εκείνο το πικρόχολο σχόλιο που τόλμησε να κάνει για να δηλητηριάσει την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου

Πηγή: mirror.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v