«Δεν δολοφόνησες μόνο την Γαρυφαλλιά...»: ο επικήδειος που συγκλόνισε το πανελλήνιο

«Δεν δολοφόνησες μόνο την Γαρυφαλλιά...»: ο επικήδειος που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ατελείωτος σπαραγμός στην κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στο Βέλο Κορινθίας, της αδικοχαμένης κοπέλας που βρήκε τραγικό θάνατο από το χέρι του συντρόφου της στις ερημιές της Φολεγάνδρου. Σύμφωνα με την ομολογία του, ο 30χρονος την έσπρωξε στα βράχια με συνέπεια να χτυπήσει και να πέσει στη θάλασσα, όπου πνίγηκε.

Φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη κοπέλα, με τους γονείς της και τα τρία αδέλφια της να αποτελούν αληθινά τραγικά φιγούρες. Δεν έλειψαν όμως και οι αναφορές στο γενικότερο φαινόμενο της γυναικοκτονίας που φαίνεται πως κατά την σταθερή επέλασή του παρέσυρε και την άτυχη φαρμακοποιό.

Την ώρα που έφτανε η σορός της κοπέλας στην εκκλησία, κάποιοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά - Όχι άλλοι νταήδες».

Τα τρία αδέλφια, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας hlektra.gr, θέλουν να οργανώσουν μια ημερίδα κατά της βίας στη μνήμη της αδικοχαμένης 26χρονης, προκειμένου να συμβάλλουν στο να μπει ένα φρένο στην κακομεταχείριση και τις δολοφονίες γυναικών.

Στην κηδεία της Γαρυφαλλιάς όλα ήταν στα λευκά. Τα μπαλόνια στην είσοδο της εκκλησίας, τα στεφάνια, οι μπομπονιέρες που μοιράστηκαν, ενώ οι περισσότεροι που έδωσαν το «παρών» φορούσαν λευκά μπλουζάκια. Ασπρο ήταν και το φέρετρο με το οποίο η Γαρυφαλλιά οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία…

Τέλος, κατά την εκφώνηση των επικήδειων, εκτυλίχθηκε ένα πολύ συγκινητικό σκηνικό. Μια στενή φίλη και συνάδελφος της Γαρυφαλλιάς, απευθυνόμενη κατά πρόσωπο στον δολοφόνο, απήγγειλε τα εξής συγκλονιστικά λόγια που καταχειροκροτήθηκαν:

«Δεν δολοφόνησες μόνο τη Γαρυφαλλιά, δολοφόνησες τη μητέρα, τον πατέρα και τα αδέρφια της. Τους έριξες όλους μαζί από τα βράχια. Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν. Κάθε φορά που γίνεται μια γυναικοκτονία, πεθαίνουν ξανά όλες οι δολοφονημένες γυναίκες από χέρια ανδρών.» 

Πηγή: iefimerida.gr

v