Κ. Στεφανίδη: Να δούμε τα θύματα των γυναικοκτονιών σαν κόρες και αδερφές μας

Κ. Στεφανίδη: Να δούμε τα θύματα των γυναικοκτονιών σαν κόρες και αδερφές μας

Ξέσπασε σε συνέντευξή της η Κατερίνα Στεφανίδη αναφερόμενη στις γυναικοκτονίες που συγκλονίζουν τα τελευταία χρόνια το Πανελλήνιο. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο πήρε θέση για τα ειδεχθή εγκλήματα που στέρησαν τη ζωή τόσων νέων κοριτσιών λέγοντας ότι «οι γονείς των νέων παιδιών πρέπει να δουν στην οποιαδήποτε γυναικοκτονία την κόρη τους, το παιδί τους».

«Δεν είναι κάτι καινούργιο, μας ακούγεται ως τέτοιο λόγω των social media. Γινόταν με τον ίδιο τρόπο στο παρελθόν και απλώς δεν το γνωρίζαμε. Θα συμφωνήσω με όσους λένε ότι έχει να κάνει με την ανατροφή ενός αγοριού, αλλά και πιθανότατα ενός κοριτσιού να καταλάβει και τη δική της αξία», τόνισε η Κατερίνα Στεφανίδη στο ertnews.gr.

Στη συνέχεια είπε: «Οι γονείς ειδικά νέων παιδιών πρέπει να το δουν και να το πάρουν πολύ σοβαρά και να δουν στην οποιαδήποτε γυναικοκτονία την κόρη τους, το παιδί τους. Τότε ίσως να αρχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα. Οι άνθρωποι έχουμε ένα κακό: Κάτι δεν μας αγγίζει, παρά μόνο όταν είναι πολύ κοντά μας. Πρέπει αυτό να το κάνουμε να είναι πολύ κοντά μας. Να δούμε την κόρη μας, την αδερφή μας σε αυτές τις κοπέλες, για να αρχίζει να αλλάζει αυτό. Όσο μας φαίνεται κάτι μακρινό και εξωπραγματικό δεν θα αλλάξει.»

Πηγή: in.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v