Έγινα μαμά στα 22 και ΔΕΝ έχω απωθημένα ΟΥΤΕ μου λείπει η ανέμελη ζωή

Έγινα μαμά στα 22 και ΔΕΝ έχω απωθημένα ΟΥΤΕ μου λείπει η ανέμελη ζωή

Πολλοί πιστεύουν πως αν γίνεις μαμά σε μικρή ηλικία θα χάσεις πολλές ελευθερίες που σου προσφέρουν τα νιάτα. Το κείμενο αυτής της μητέρας ωστόσο, απαντάει σ' όλους αυτούς με τον καλύτερο τρόπο.

«Στα 20 μου χρόνια παντρεύτηκα και στα 22 μου έφερα στον κόσμο το πρώτο μου μωράκι. Μετά από δυο χρόνια απέκτησα και το δεύτερο παιδάκι μου και φαντάζομαι ότι πριν κλείσω τα 30 μου θα γίνω για μια ακόμα φορά μανούλα.

Η αλήθεια είναι ότι έχασα πολλές βραδινές εξόδους με τις φίλες μου. Οι διακοπές μου δεν είναι πια ανέμελες και με τον άντρα μου σπάνια θα βγούμε έξω οι δυο μας. Τα παιδιά αρρωσταίνουν, συνήθως δεν έχω κάποιον να μου τα κρατήσει ή, κακά τα ψέματα, δεν μου μένουν και πολλά κουράγια για να βγω έξω να διασκεδάσω.

Προκειμένου να μεγαλώσω τα παιδιά μου, πολλά από αυτά που θα ήθελα να κάνω μπήκαν σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, η μητρότητα μου χάρισε πολλά περισσότερα απ' όσα ''έχασα''.

Χάρη στο ότι έγινα μαμά σε τόσο μικρή ηλικία, πήρα πολλά πολύτιμα μαθήματα.

Έμαθα να κοιτάω πέρα από τα δικά μου θέλω και επιθυμίες.

Έμαθα τι σημαίνει να θυσιάζεσαι για κάποιον άλλον. Να συνεχίζεις να δίνεις ακόμα κι αν δεν έχεις στάλα ενέργειας. Την τεράστια εσωτερική δύναμη που έκρυβα μέσα μου.

Κέρδισα υπέροχα χαμόγελα, στρουμπουλά χεράκια να με αγκαλιάζουν και την αγάπη του συντρόφου μου.

Τη μαγεία του να βλέπεις ένα ανθρωπάκι να μεγαλώνει, να μαθαίνει και να εξελίσσεται. Η χαρά που βρίσκω δεν περιγράφεται με λόγια.

Μπορώ να δω πώς θα μοιάζει η οικογένειά μας σε 5, 10, ακόμα και 20 χρόνια και ειλικρινά δακρύζω από συγκίνηση.

Η μητρότητα με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Με έκανε να νοιάζομαι και να δίνω σημασία στην ευγένεια, γιατί αυτές τις αρετές θέλω να τις περάσω και στα παιδιά μου.

Γι΄αυτό λοιπόν ούτε μου λείπουν τα πάρτι ή ανεμελιά, ούτε που η καριέρα μου έχει πάει πίσω. Δεν έχω απωθημένα. Γιατί η οικογένειά μου είναι το καλύτερο δώρο που μου χάρισε η ζωή.»

Πηγή: her viewfromhome.com

v