Παπαευαγγέλου: 2 δόσεις εμβολίου για τα παιδιά, οι γονείς να μην ανησυχούν

Παπαευαγγέλου: 2 δόσεις εμβολίου για τα παιδιά, οι γονείς να μην ανησυχούν

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί» για τον εμβολιασμό παιδιών, τη μετάλλαξη Δέλτα και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Για τα εμβόλια

Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αφορούν κυρίως σε αγόρια 16 -19 ετών μετά την δεύτερη δόση, με συμπτώματα, όμως ήπια. Ακόμη, τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα παιδιά 12-17 ετών, ενώ αναφερόμενη στην μετάλλαξη Δέλτα είπε ότι «βλέπουμε αρκετά κρούσματα και σε μικρότερες ηλικίες. Ξεκαθάρισε συνεχίζοντας ότι τα παιδιά 12 -15 ετών θα κάνουν δυο δόσεις εμβολίου.

Για την πορεία της πανδημίας

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στη χώρα η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας είπε πως θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ενώ σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις εισαγωγές στις ΜΕΘ. Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του προηγούμενου Απριλίου.

«Αισιοδοξούμε ότι το νέο κύμα θα είναι πιο ήπιο σε νοσηλείες» ενώ, δήλωσε σίγουρη ότι τα παιδιά όταν γυρίσουν από τις διακοπές θα εμβολιαστούν, ενώ κάλεσε τους γονείς να μην ανησυχούν για τα εμβόλια.

«Μας πληγώνει όταν ένας υγειονομικός μιλάει κατά των εμβολίων», είπε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει οι πολίτες να ακούν τα θεσμικά όργανα», ενώ σημείωσε ότι «τα παιδιά αφού εμβολιαστούν αναπτύσσουν περισσότερα αντισώματα».

Πηγή: iefimerida.gr 

v