12χρονος πέθανε από πρόκληση στο Tik Tok - προκάλεσε ασφυξία στον εαυτό του

12χρονος πέθανε από πρόκληση στο Tik Tok - προκάλεσε ασφυξία στον εαυτό του

Το Tik Tok έχει μπει για τα καλά στη ζωή τη δική μας, αλλά κυρίως των παιδιών μας. Δυστυχώς, όμως, αυτή η εφαρμογή εγκυμονεί κινδύνους μέσα από διάφορες προκλήσεις που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στον θάνατο. Τελευταίο θύμα είναι ένα 12χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του επειδή προκάλεσε ασφυξία στον εαυτό του.

Ο 12χρονος που ζούσε σε συγκρότημα κατοικιών στο Μπέθανι της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις τους από την αστυνομία που είχε δεχθεί κλήση από την οικογένειά του. Είχε σημάδια γύρω απ' τον λαιμό του και μεταφέρθηκε αμέσως στο παιδιατρικό νοσοκομείο για να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες. 

Δυστυχώς, το αγόρι δεν τα κατάφερε και πέθανε την επόμενη μέρα. Όπως έγινε γνωστό, ο 12χρονος δεν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά έλαβε μέρος στο Blackout Challenge, μια επικίνδυνη πρόκληση στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok.

Τι είναι το Blackout Challenge

Σ' αυτό το αρρωστημένο «παιχνίδι» πρέπει να προκαλέσεις επίτηδες ασφυξία στον εαυτό σου μέχρι να χάσεις τις αισθήσεις σου. Το βιντεοσκοπείς φυσικά και στην συνέχεια το ανεβάζεις στο Tik Tok.

Όταν κάποιος παίρνει μέρος σ’ αυτή την επικίνδυνη πρόκληση, τότε επίτηδες προκαλεί ασφυξία στον εαυτό του, μέχρι που χάνουν τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στο Tik Tok.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το Blackout Challenge μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες. Αλλά μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο.

Πηγή: nypost.com

v