Μια 7χρονη έδωσε στους γονείς την καλύτερη συμβουλή που θ’ ακούσουν ποτέ!

Μια 7χρονη έδωσε στους γονείς την καλύτερη συμβουλή που θ’ ακούσουν ποτέ!

Μια 7χρονη Aυστραλέζα έγινε πρόσφατα μία από τους νεότερους ομιλητές σε διοργάνωση TED όπου μίλησε για το πώς είναι να είσαι 5 χρονών. Αίσθηση προκάλεσε η έμφαση που έδωσε στην παρουσία των γονιών στη ζωή ενός παιδιού πριν τα 5, τονίζοντας ότι ένα 5χρονο μπορεί να πετύχει πάρα πολλά αν οι γονείς είναι δίπλα του απ’ την πρώτη στιγμή της ζωής του.

Η Μόλι Ράιτ έδωσε την ομιλία της μπροστά σε ένα κοινό εκατοντάδων ανθρώπων εμπλουτίζοντας την παρουσίασή της με τη βοήθεια ενός μικρούλη φίλου της, του Άρι που είναι 1 έτους, και του πατέρα του.

«Τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι το γνωστό σε όλους μας “κου-κου… τζα!” θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο;», είπε στην εισαγωγή της η Μόλι κερδίζοντας την προσοχή όλων.

«Η ομιλία μου», συνέχισε, «έχει να κάνει με κάποια πράγματα που μπορείτε όλοι εσείς οι μεγάλοι να κάνετε για να διαμορφώσετε τον χαρακτήρα και το μέλλον των παιδιών σας. Πώς ξέρω ποια είναι αυτά; Επειδή τα έκαναν οι γονείς μου και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός μου, συχνά και από πολύ νωρίς.»

«Ξέρω», είπε μετά, «πως δεν είναι όλα τα παιδιά τυχερά σαν κι εμένα – κάποιοι φίλοι μου, πολλά παιδιά στο σχολείο μου, πάρα πολλά παιδιά σε όλον τον κόσμο – και θα ήθελα να το αλλάξουμε αυτό».

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι ο εγκέφαλος ενός παιδιού μεγαλώνει πολύ γρήγορα τα πρώτα χρόνια της ζωής του που σημαίνει ότι αυτά τα χρόνια είναι εξαιρετικά σημαντικά για την εξέλιξή του. Γι’ αυτό και έχει μεγάλη αξία να είμαστε συνεχώς δίπλα στα παιδιά μας επικοινωνώντας, μιλώντας, παίζοντας και χαρίζοντάς τους ένα υγιές περιβάλλον, οικογενειακό και ευρύτερο, όπου θα μεγαλώσουν σωστά.

Τα παιδιά που δεν τα έχουν όλα αυτά, τόνισε, είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες δυσκολίες στη μετέπειτα ζωή τους.

«Κάθε στιγμή με τα παιδιά μας είναι μια ευκαιρία να δυναμώσουμε τη σχέση μας, να μιλήσουμε και να παίξουμε. Δεν μιλάμε για απλό παιχνίδι αλλά για ένα είδος επαφής πολύ πιο ουσιαστικό και βαθύ. Φανταστείτε να το έκαναν όλοι οι γονείς χωρίς εξαιρέσεις, πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα», είπε, «το “κου-κου… τζα!” μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, τελικά».

Η μικρή καταχειροκροτήθηκε, ενώ η περήφανη μαμά της έγραψε στο fb: «Μόλι, δεν έχω λόγια, είσαι ένα ξεχωριστό κορίτσι που μια μέρα ίσως καταφέρει και να αλλάξει τον κόσμο

Πηγή: timesnownews.com

v