2,5 μήνες μετά τη γέννα τα 9δυμα που έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες χαίρουν άκρας υγείας!

2,5 μήνες μετά τη γέννα τα 9δυμα που έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες χαίρουν άκρας υγείας!

Πριν από μερικούς μήνες μια μέλλουσα μαμά ήξερε ότι κυοφορεί 7δυμα, ωστόσο την ώρα της γέννας, γονείς και γιατροί βρέθηκαν μπροστά σε πολύ ευχάριστη έκπληξη. Δυο ακόμα μωράκια κρύβονταν στην κοιλιά της και έτσι η Χαλιμά Σισέ έγινε μονομιάς μαμά...σε 9δυμα! Σήμερα, 2,5 μήνες μετά την γέννησή τους χαίρουν όλα άκρας υγείας και οι γονείς τρέχουν και δεν προλαβαίνουν!

 

Το να γεννήσει μια γυναίκα 9δυμα είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, αλλά και επικίνδυνο τόσο για την υγεία της όσο και για των μωρών. Απ' ότι φαίνεται όμως η Χαλιμά και τα παιδιά της τα καταφέρνουν μια χαρά. Όπως ισχυρίζεται η νεαρή μαμά, η σύλληψη έγινε με φυσικό τρόπο και όχι μέσω εξωσωματικής!

Όταν γεννήθηκαν τα μωρά ζύγιζαν όσο ένα πούπουλο και δεν ξεπερνούσαν το 1 κιλό. Όπως ήταν φυσικό, έπρεπε να παραμείνουν σε θερμοκοιτίδες στη μονάδα εντατικής θεραπείας της κλινικής, όπου μια ομάδα γιατρών και νοσοκόμων τα φροντίζει όλο το 24ωρο. Η 26χρονη μητέρα εξακολουθεί να αναρρώνει από την επίπονη γέννα και επισκέπτεται τα μωρά της δύο φορές την ημέρα για μισή ώρα, καθώς δυσκολεύεται να κάτσει παραπάνω.

Το πρόγραμμα που ακολουθούν τα μωρά της είναι πολύ απαιτητικό. Τρέφονται κάθε 2 ώρες και πίνουν 6 λίτρα γάλα την ημέρα. Οι νοσοκόμες όπως αποκάλυψαν αλλάζουν σχεδόν 100 πάνες την ημέρα! Κάθε τρεις ώρες οι γιατροί τους κάνουν εξετάσεις για να δουν αν όλα πηγαίνουν καλά. 

Μέχρι στιγμής, ο λογαριασμός περίθαλψης για τη θεραπεία των μωρών έχει κοστίσει 1 εκατομμύριο λίρες και έχει πληρωθεί από την κυβέρνηση του Μαλί!

«Τόσο η εγκυμοσύνη, όσο και η γέννα ήταν εξαιρετικά δύσκολες και ακόμα δεν είμαι τελείως καλά» είπε η Χαλιμά, η οποία διαμένει σε ιδιωτικό δωμάτιο στην κλινική και σηκώνεται μόνο για να δει τα μωρά της.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το πώς σκοπεύουν να τα βγάλουν πέρα στο μέλλον με 9 παιδιά, ο ευτυχισμένος πατέρας απάντησε «Σίγουρα έχουμε πολλά να σκεφτούμε. Ωστόσο, αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή δεν είναι το μέγεθος του σπιτιού το πόσα δωμάτια έχουμε ή τα χρήματα αλλά το να βεβαιωθώ ότι η γυναίκα και τα παιδιά μου είναι καλά».

Ο γιατρός που επιβλέπει τη φροντίδα μητέρας και παιδιών δήλωσε «Η υγεία μερικών από τα μωρά βελτιώθηκε σημαντικά και δεν χρειάζεται να βρίσκονται και τα 9 στην εντατική. Παρόλα αυτά τα κρατάμε και τα 9 μαζί μέχρι να δυναμώσουν και να μπορούν να πάνε σπίτι τους», ενώ πρόσθεσε «Νομίζω ότι ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα μου - να προστατεύσω τα μωρά και τη μητέρα. Και νομίζω τα καταφέραμε!»

Πηγή: dailymail.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v