Μαμά επανέφερε το νεογέννητό της στη ζωή με τεχνητή αναπνοή - κόπηκε η ανάσα του

Μαμά επανέφερε το νεογέννητό της στη ζωή με τεχνητή αναπνοή - κόπηκε η ανάσα του

Μια 38χρονη μητέρα έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν συνειδητοποίησε ότι κόπηκε η αναπνοή στη νεογέννητη κόρη της εντελώς ξαφνικά. Παρά τον φόβο της, διατήρησε την ψυχραιμία της και έσωσε το μωράκι της από βέβαιο θάνατο χρησιμοποιώντας τις γνώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (CPR) που είχε μάθει παλιότερα σε μάθημα Πρώτων Βοηθειών.

Η μικρή Britney είχε γεννηθεί στις 26 εβδομάδες και ζύγιζε μόνο 700 γραμμάρια. Καθώς η μητέρα της την ταϊζε με το μπουκάλι, είδε ότι το χρώμα του παιδιού έπαιρνε μια μπλε απόχρωση και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Η Portia Marcus αμέσως την τοποθέτησε σ' ένα τραπέζι και της παρείχε πρώτες βοήθειες και συγκεκριμένα την επανέφερε κάνοντάς της CPR.

«Ειδοποίησα τους γονείς μου ότι κάτι πήγαινε λάθος, αλλά δεν έχασα χρόνο» είπε ενώ σημείωσε ότι είχε χρειαστεί να μάθει πρώτες βοήθειες όταν και το πρώτο της παιδάκι γεννήθηκε πρόωρα. «Βέβαια, είχα κάνει μαθήματα Πρώτων Βοηθειών πριν από 12 χρόνια» είπε.

Μετά από μερικές προσπάθειες ανάνηψης, το βρέφος άρχισε να κλαίει και αμέσως 
μεταφέρθηκε στη Μονάδα Παιδιατρικής Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο Tygerberg. Σύμφωνα με την Marcus, οι γιατροί της είπαν ότι η μικρή της Britney είχε μαζέψει νερό στον εγκέφαλό της.

Η μητέρα και το μωρό της βρίσκονται ακόμη στο νοσοκομείο, ωστόσο, είναι βέβαιη ότι σύντομα θα πάρει εξιτήριο.

Πηγή: news24.com

v