Συνελήφθη γιατί άφησε ένα 3χρονο κι ένα νεογέννητο στο αμάξι και πήγε για ψώνια

Συνελήφθη γιατί άφησε ένα 3χρονο κι ένα νεογέννητο στο αμάξι και πήγε για ψώνια

Οι υπάλληλοι και οι πελάτες σε πολυκατάστημα στην Καλιφόρνια έμειναν παγωτό όταν, μια καυτή καλοκαιρινή ημέρα, αντιλήφθηκαν ότι δύο μικρά παιδιά (το ένα νεογέννητο) είχαν μείνει κλεισμένα σε ένα αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του καταστήματος. Λίγο αργότερα, είδαν και την αστυνομία να συλλαμβάνει τη μητέρα τους επειδή έθεσε τη ζωή των παιδιών της σε κίνδυνο.

Το γεγονός έγινε αρχικά αντιληπτό όταν ο 3χρονος γιος της ασυνείδητης μητέρας κατάφερε να βγει απ’ το αυτοκίνητο και έκλαιγε στη μέση του πάρκινγκ μέσα στη ζέστη. Όπως είπαν οι μάρτυρες, η μητέρα εμφανίστηκε μετά από λίγο κι άρχισε να βρίζει και να χτυπάει το ανυπεράσπιστο παιδί.

Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν ακόμη ένα παιδί, μόλις 1 μηνός.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, η μηχανή ήταν ανοιχτή για να δουλεύει το κλιματιστικό, αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών, αφού τέτοια εποχή η θερμοκρασία στην περιοχή τους φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

«Το αμάξι ήταν κλειστό από παντού», λέει ένας από τους πολίτες που φώναξαν την αστυνομία, «Η μηχανή ήταν αναμμένη. Το μεγαλύτερο παιδί κατάφερε να ξεκλειδώσει και όταν πλησιάσαμε, διαπιστώσαμε ότι μέσα στο αυτοκίνητο είχε ζέστη παρά το ότι λειτουργούσες το κλιματιστικό.»

Όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει όσους βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό η μητέρα των δύο παιδιών προσπάθησε να διαφύγει, αλλά εκείνοι περικύκλωσαν το αυτοκίνητο για να μη φύγει μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί. Χωρίς να διστάσει, πάτησε το γκάζι και εξαφανίστηκε με κίνδυνο να πατήσει κάποιον από αυτούς.

Τελικά, η αστυνομία εντόπισε την αδίστακτη γυναίκα και την συνέλαβε, ενώ τα δύο παιδιά ανέλαβε προσωρινά η τοπική Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων.

Πηγή: cafemom.com

v