Πώς να προστατέψουμε το μωρό μας τις μέρες που έχει καύσωνα

Πώς να προστατέψουμε το μωρό μας τις μέρες που έχει καύσωνα

Όσο όμορφη εποχή κι αν είναι το καλοκαίρι, όταν έχει καύσωνα τα πράγματα δυσκολεύουν για όλους μας. Πόσο μάλλον για τα μωρά που ζεσταίνονται πιο πολύ, αφυδατώνονται και ιδρώνουν πιο γρήγορα από εμάς και το ευαίσθητο δερματάκι τους ερεθίζεται εύκολα. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να κρατήσουμε το μωράκι μας ασφαλές και χαρούμενο ακόμα και τις πιο καυτές μέρες.

Συχνά μπανάκια

Όπως συμβαίνει με όλους μας, ένα δροσερό μπάνιο αναζωογονεί το μωρό. Ακόμα κι αν δεν έχετε βγει έξω για βόλτα, κάντε ένα σύντομο μπανάκι στο μικρούλι σας κάθε λίγες ώρες. Προσοχή, όμως, στην θερμοκρασία του νερού! Δεν πρέπει να είναι κρύο, γιατί το μωρό μπορεί εύκολα να πάθει υποθερμία, ενώ το πολύ ζεστό προκαλεί υπεραιμία και επιδεινώνει τυχόν δερματίτιδες.

Γεμίστε τη μπανιέρα με χλιαρό νερό και αφήστε το μωράκι σας να δροσιστεί για 10-15 λεπτά - ώστε να πέσει η θερμοκρασία του σώματός του και να δροσιστεί επαρκώς. Συν τοις άλλοις, είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να έρθετε πιο κοντά με το μικρούλι σας, φροντίζοντάς το και παίζοντας μαζί του.

Σχολαστική φροντίδα του δέρματος

Όταν έχει πολλή ζέστη το δέρμα του μωρού γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητο και μπορεί να εμφανίσει ερεθισμούς στα ξαφνικά. Είναι καλό, λοιπόν, σε κάθε δροσερό μπανάκι να χρησιμοποιούμε ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού που είναι κατάλληλο για το σώμα και το πρόσωπο και που καταπραϋνει και αναζωογονεί το δέρμα χωρίς να του προκαλεί ξηρότητα.

Συμπληρωματικά, δεν ξεχνάμε ποτέ και την ειδική κρέμα ανάπλασης με σύνθεση που ανακουφίζει και θρέφει το δέρμα. Η Cicaplast Baume B5 δεν έχει μόνο καταπραϋντική δράση, αλλά είναι εμπλουτισμένη με Madecassoside (ένα ενεργό συστατικό επανόρθωσης), Πανθενόλη και αντιβακτηριακούς παράγοντες ώστε να προστατεύει κιόλας από ξηρότητα και νέους ερεθισμούς.

Kαπέλο και ελαφριά ρούχα όταν βγαίνουμε έξω

Το πιο σωστό μέτρο κατά του καύσωνα είναι να μην βγαίνουμε έξω με το μωρό τις ημέρες και ώρες που το θερμόμετρο... χτυπάει κόκκινο. Αν ωστόσο, δεν έχουμε άλλη επιλογή, φροντίζουμε να κάνουμε τις δουλειές μας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, όταν ο ήλιος δεν είναι πολύ δυνατός. 

Φυσικά, δεν παραλείπουμε να ντύσουμε και το μωρό μας με ελαφριά ρούχα, καπέλο ή και γυαλιά ακόμα, ανάλογα με την ηλικία. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα ρούχα από λεπτό ύφασμα που να καλύπτουν όσο μεγαλύτερη επιφάνεια δέρματος γίνεται. Αν το μωράκι σας είναι άνω των 6 μηνών, τότε είναι απαραίτητη η εφαρμογή αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας, ακόμα κι αν δεν πρόκειται να εκτεθεί για ώρα στον ήλιο.

Δροσερό δωμάτιο ίσον καλός ύπνος

H αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι δυσκολεύει τα μωρά, ειδικά την ώρα του ύπνου. Για να μπορέσει λοιπόν να κοιμηθεί σαν... πουλάκι χωρίς να ξυπνάει κάθε λίγο και λιγάκι, πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες - έτσι ώστε να ξεκουραστούμε και εμείς!

Το δωμάτιο του μωρού μας πρέπει να είναι πάντα δροσερό και να έχει σταθερή θερμοκρασία. Την ημέρα λοιπόν έχουμε πάντα τις κουρτίνες κλειστές, έτσι ώστε να εμποδίσουμε τον ήλιο να ζεστάνει περισσότερο το βρεφικό δωμάτιο. Το βράδυ, φροντίζουμε να δροσίσουμε τον χώρο πριν κοιμηθεί το μικρό μας, ανοίγοντας παράθυρα και χρησιμοποιώντας ανεμιστήρα ή κλιματιστικό. Για πυτζαμάκια προτιμάμε τα βαμβακερά υφάσματα καθώς απορροφούν τον ιδρώτα.

Αυτές οι πολύ ζεστές μέρες είναι δύσκολες και χρειάζεται επιπλέον προσοχή. Ας φροντίσουμε, παρ' όλ' αυτά, να τις κάνουμε όσο γίνεται πιο όμορφες και πιο ασφαλείς για εμάς και το μωράκι μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v