Έχω δύο ινομυώματα 4 εκ. Να προσπαθήσω για εγκυμοσύνη ή να τα αφαιρέσω πρώτα;

Έχω δύο ινομυώματα 4 εκ. Να προσπαθήσω για εγκυμοσύνη ή να τα αφαιρέσω πρώτα;

Ερώτηση:
Έχω δύο ενδοτοιχωματικά ινομυώματα σχεδόν 4εκ τα οποία δεν προβάλλουν προς το παρόν στην κοιλότητα της μήτρας. Προτείνετε να προχωρήσω σε εγκυμοσύνη η να αφαιρεθούν πρώτα;
Απάντηση:

Όταν λέτε να προχωρήσετε σε εγκυμοσύνη τι εννοείτε; Με εξωσωματική ή φυσιολογική σύλληψη; Έχετε ελέγξει ότι οι σάλπιγγές σας δουλεύουν καλά παρόλο που υπάρχουν ινομυώματα; Έχετε κάνει υστεροσκόπηση; Θέλει, λοιπόν, λίγη περισσότερη διερεύνηση για να απαντήσει κανείς σωστά σε ένα τόσο κρίσιμο ερώτημα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v