Μη με κρίνετε, το σπίτι μου είναι ένα χάος γιατί ΔΕΝ προλαβαίνω: μια μαμά ξεσπά

Μη με κρίνετε, το σπίτι μου είναι ένα χάος γιατί ΔΕΝ προλαβαίνω: μια μαμά ξεσπά

Η Έιμι Τζάκσον έχει τρία πανέμορφα κοριτσάκια και συχνά πυκνά μοιράζεται σκηνές απ’ τη ζωή τους στο σπίτι με τους φίλους της στο TikTok. Δυστυχώς, είναι πολλοί εκείνοι που αντί να εστιάσουν στα θετικά, εστιάζουν στο πόσο ακατάστατο είναι το σπίτι της και πόσο «ακαμάτρα» είναι η Έιμι.

Η αλήθεια είναι ότι η Έιμι παρουσιάζει την καθημερινότητά της «αφιλτράριστη» χωρίς να φοβάται να δείξει τις στοίβες από άπλυτα – πιάτα και ρούχα – ή το σαλόνι της που είναι πηγμένο στα παιχνίδια.

Το κάνει επειδή θεωρεί ότι είναι σύνηθες για πολλούς γονείς και δεν είναι λόγος να κατακρίνει κάποιος μια μαμά τριών παιδιών.

Κι όμως, όπως λέει, πρόσφατα δέχτηκε πλήθος επιθέσεων από σχολιαστές που την προέτρεψαν «να καθαρίσει το σπίτι της αμέσως» γιατί «είναι αηδιαστικό».

Η ίδια δεν «μάσησε» και απάντησε ότι η εικόνα του σπιτιού της δεν καθορίζει τι είδους μητέρα είναι και αντί για την τάξη και την καθαριότητα, έχει ως προτεραιότητα τις στιγμές με την οικογένειά της.

Επιπλέον, δεν είναι πάντα σε καλή ψυχολογική κατάσταση ώστε να καθαρίζει χωρίς σταματημό. «Όταν είμαι αγχωμένη», λέει, «παγώνω και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Παραγγέλνω κάτι να φάνε τα παιδιά και κάθομαι μέχρι να μου περάσει».

«Λέω μπράβο σε όσες διατηρούν το σπίτι τους αψεγάδιαστο», συνεχίζει, «αλλά κάποιες από εμάς δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί είναι μια καθημερινή μάχη που μας εξουθενώνει. Υπάρχουμε όμως κι εμείς και θέλουμε να μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτό χωρίς να κρινόμαστε από τις υπόλοιπες».

Αντί να κρίνουμε τις μαμάδες που αφήνουν τα σπίτια τους ακατάστατα, τονίζει η παθούσα, καλύτερα να τις ρωτάμε «πώς είναι και αν θέλουν βοήθεια» γιατί 9 στις 10 φορές, αυτός είναι λόγος που έχουν αφήσει τα πιάτα να μαζευτούν στον νεροχύτη.

Στο τέλος της μέρας δεν έχει σημασία πώς δείχνει το σπίτι τους, αλλά το κάνουν ό,τι μπορούν για να είναι τα παιδιά τους καλά και χαρούμενα.

«Κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό και αν τα παιδιά μας είναι χαρούμενα και νιώθουν θαλπωρή και αγάπη, είμαστε ικανοποιημένες», λέει η Έιμι σε φίλους και αντιπάλους.

Πηγή: thesun.co.uk

v