Κέρκυρα: Κατέβασαν μητέρα με παιδί ΑΜΕΑ από πλοίο λόγω παραπόνων

Κέρκυρα: Κατέβασαν μητέρα με παιδί ΑΜΕΑ από πλοίο λόγω παραπόνων

Σοκάρει η καταγγελία μιας μητέρας παιδιού ΑΜΕΑ που κατηγορεί τον υπεύθυνο του πλοίου της γραμμής Κέρκυρα-Παξοί στο οποίο επέβαιναν, ότι τους κατέβασε με το ζόρι μετά από παράπονα κάποιων συνεπιβατών τους, ανήμερα της Παναγίας.

Όπως υποστηρίζει η γυναίκα που μίλησε στο corfupress.com, κάποια στιγμή την πλησίασε ο μηχανικός του πλοίου (ο οποίος αρνήθηκε να της αναφέρει το όνομα του) και την «διέταξε» να κατέβει από το πλοίο στο λιμάνι της Λευκίμμης, καθώς ο γιος της μιλούσε στον κόσμο και είχαν γίνει παράπονα από κάποιους επιβάτες.

Κατόπιν, εξαναγκάστηκαν να κατέβουν απ’ το πλοίο και συνειδητοποίησαν ότι δεν βρίσκονταν στη Λευκίμμη, αλλά στη μέση του... πουθενά, με αποτέλεσμα να ξοδέψουν μεγάλο χρηματικό ποσό για την επιστροφή τους, αλλά και να ταλαιπωρηθούν τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά, – στην καταγγελλία γίνεται λόγος και για προσβολή της αξιοπρέπειας τους.

Συγκεκριμένα, μετά την αποβίβαση τους από το πλοίο κινδύνεψαν να πάθουν ηλίαση, ενώ η γυναίκα αναγκάστηκε να πληρώσει 70 ευρώ ταξί προκειμένου να επιστρέψει στην πόλη της Κέρκυρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα έχει κάνει δημόσια καταγγελία για το περιστατικό και έχει στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, το Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, τον Λιμενάρχη Κέρκυρας, τον Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ατόμων με ειδικές ανάγκες και τα ΜΜΕ.

Πηγή: protothema.gr

v