Αληθινή φίλη είναι αυτή που θα τρέξει να σε βοηθήσει όταν όλα καταρρέουν

Αληθινή φίλη είναι αυτή που θα τρέξει να σε βοηθήσει όταν όλα καταρρέουν

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μιας μαμάς που όλα δείχνουν να καταρρέουν. Νιώθουμε ότι όλοι μας έχουν γυρίσει την πλάτη και δεν έχουμε κανέναν στο πλευρό μας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Εκείνες τις δύσκολες ώρες είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια αληθινή φίλη δίπλα μας να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει να σταθούμε ξανά στα πόδια μας.

Γι' αυτό αν διανύετε μια δύσκολη περίοδο, το κείμενο αυτής της μαμάς θα σας κάνει να δείτε τα πράγματα πιο αισιόδοξα.

«Αυτή η περίοδος είναι πολύ δύσκολη για μένα - ίσως η πιο απαιτητική μέχρι σήμερα. Αλλά είμαι μαμά. Πρέπει να σφίξω τα δόντια, να σηκώσω τα μανίκια και να βάλω τα δυνατά μου, χωρίς να ζητήσω τη βοήθεια κανενός. Σωστά;

Αν ένα πράγμα έμαθα αυτόν τον καιρό είναι πόσο λάθος είναι να κάνω κάτι τέτοιο.

Σήμερα χρειαζόμουν έναν δικό μου άνθρωπο δίπλα μου. Πίστευα ότι θα έπαιρνα την φίλη μου τηλέφωνο, θα της έλεγα τι μου συμβαίνει, θα έκλαιγα και μετά θα συνέχιζα την μέρα μου κανονικά. 

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ωστόσο, η φίλη μου με ρώτησε κάτι πολύ απλό και ταυτόχρονα τόσο σημαντικό. Τι χρειαζόμουν τη δεδομένη στιγμή.

Της απάντησα ότι δεν ήθελα να μείνω μόνη μου.

''Έρχομαι αμέσως'' είπε και με έπιασε πανικός. Το σπίτι μου ήταν χάλια, θα την έβαζα σε κόπο και είχε κίνηση στους δρόμους. Όταν της τα είπα όλα αυτά εκείνη αδιαφόρησε, λέγοντάς μου ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είχαν σημασία.

Όχι μόνο ήρθε, αλλά έφερε μαζί της και την άλλη μας φίλη. Όταν έφτασαν, κρατούσαν στα χέρια τους σακούλες με φαγητό και αμέσως με αγκάλιασαν και με ρώτησαν τι μπορούσαν να κάνουν για να νιώσω καλύτερα.

Με βοήθησαν να καθαρίσω το σπίτι, έβαλαν μουσική, με άφησαν να κλάψω και ύστερα με έκαναν να γελάσω. Το σημαντικότερο όλων όμως ήταν ότι δεν ήμουν μόνη.

Αν περνάς δύσκολα κι όλα σου φαίνονται ''βουνό'', να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να το περάσεις μόνη σου. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τι θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα! Ξεκίνα λέγοντας απλά ''Δεν θέλω να είμαι μόνη μου''.

Σίγουρα υπάρχει κάποιος στη ζωή σου που θα τρέξει να σε βοηθήσει. Αρκεί απλά να το ζητήσεις.

Αν από την άλλη έχεις μια φίλη που διανύει μια δύσκολη περίοδο, να είσαι δίπλα της. Να είσαι σίγουρη ότι το έχει τεράστια ανάγκη. Δεν είμαστε μόνες μας...»

Πηγή: kidspot.com.au

v