Οι ΑΒΒΑ επιστρέφουν με νέο δίσκο, 40 χρόνια μετά τη διάλυσή τους!

Οι ΑΒΒΑ επιστρέφουν με νέο δίσκο, 40 χρόνια μετά τη διάλυσή τους!

«Dancing Queen», «Μama Mia», «Waterloo»... Είναι τραγούδια που χορέψαμε και τραγουδήσαμε στα νιάτα μας και, που μέχρι και σήμερα ακούμε. Οι ABBA, το σουηδικό ποπ συγκρότημα που όλες λατρέψαμε, παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο άλμπουμ με 10 καινούρια τραγούδια. Μπορεί να διαλύθηκαν πριν από 40 χρόνια όμως η Ανιέτα Φέλτσκογκ, ο Μπιόρν Ουλβίους, ο Μπένι Άντερσον και η Άνι-Φρίντ Λύνγκσταντ επανέρχονται δυναμικά για να μας ξεσηκώσουν.

 

Ο νέος τους δίσκος, Abba Voyage, θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο. Το κουαρτέτο, το οποίο διαλύθηκε το 1982, ανακοίνωσε επίσης την επικείμενη συναυλία τους στο Λονδίνο, που επίσης ονομάζεται Voyage, τον Μάιο του 2022. Ψηφιακά άβαταρ των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος θα εμφανιστούν σε ένα ανεπανάληπτο σόου στην ABBA arena χωρητικότητας 3.000 ατόμων, στο Queen Elizabeth Olympic Park, του Λονδίνου. 

Σύμφωνα με τα μέλη του συγκροτήματος η συνάντησή τους μετά από τόσα χρόνια πήρε μια απροσδόκητη στροφή, καθώς δημιούργησαν 10 νέα τραγούδια. «Όλοι αισθανθήκαμε ότι, μετά από περίπου 35 χρόνια, θα ήταν διασκεδαστικό να ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας και να μπούμε στο στούντιο ηχογράφησης. Έτσι κάναμε. Και ήταν σαν να είχε σταματήσει ο χρόνος, σαν να είχαμε λείψει απλώς για διακοπές. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία!» δήλωσαν ενθουσιασμένοι.

Στην αρχή δύο τραγούδια γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του I Still Have Faith in You, αλλά η κυκλοφορία τους μεταφέρθηκε στις αρχές του 2019, μετά στα τέλη του 2019, αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Από τότε η ομάδα συνέχισε να γράφει και να ηχογραφεί, καταλήγοντας τελικά να φτιάξει ένα ολόκληρο δίσκο.

Πηγή: theguardian.com

v