Η αγάπη μιας ολόκληρης ζωής σε μια φωτογραφία

Η αγάπη μιας ολόκληρης ζωής σε μια φωτογραφία

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις και αυτή του Μίκη Θεοδωράκη με τη σύζυγό του, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό του, είναι τόσο δυνατή που πραγματικά σε συγκινεί. Την φωτογραφία ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook, ο φίλος της οικογένειας Θοδωρής Σεργιάδης και αμέσως έγινε viral.

Στη φωτογραφία ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης κρατά το χέρι της γυναίκας του Μυρτώς και το χαϊδεύει τρυφερά χαμογελώντας. Ήταν μαζί μια ολόκληρη ζωή με χαρές, λύπες, με θριάμβους, με δεκάδες ταξίδια, με εξορίες αλλά και με δικαιώσεις.

Γνωρίστηκαν σε δύσκολα χρόνια, ένα απόγευμα του 1943 έξω από το σπίτι της Μυρτώ Αλτινόγλου στη Νέα Σμύρνη. Ο Μίκης Θεοδωράκης την ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή και ήθελε να την παντρευτεί, όμως οι γονείς της ήταν διστακτικοί. Τελικά όμως παντρεύτηκαν το 1953 και έμειναν μαζί μέχρι το θάνατό του.

Τα τραγούδια του κύκλου «Έρως και Θάνατος», που ο έγραψε σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα αφιέρωσε στη Μυρτώ. Το 1945 έγραψε τη μουσική και τους στίχους από το πρώτο τραγούδι «Της αγάπης λόγια», ενώ την περίμενε σε ραντεβού στη Νέα Σμύρνη, και λίγες ημέρες αργότερα το «Αν γυρεύεις λόγια», πάλι σε στίχους δικούς του.

Μαζί απέκτησαν δυο παιδιά, τη Μαργαρίτα και τον Γιώργο. Η Μυρτώ 94 χρονών πια και με προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, ήταν στο πλευρό του Μίκη μέχρι την τελευταία του πνοή. Λόγω όμως της άνοιας που αντιμετωπίζει, η Μυρτώ δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στο τελευταίο «αντίο».

Πηγή: thetoc.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v