8 ατράνταχτες αποδείξεις ότι η πεθερά σας σάς έχει σαν κόρη της

8 ατράνταχτες αποδείξεις ότι η πεθερά σας σάς έχει σαν κόρη της

Δεν υπάρχει νύφη που να μην αντιμετωπίζει την πεθερά της με επιφύλαξη κι εδώ που τα λέμε, δεν γίνεται κι αλλιώς, στην αρχή τουλάχιστον. Υπάρχουν όμως κάτι πεθερές που όταν βρουν καλή νύφη, την έχουν κορώνα στο κεφάλι τους, καλύτερα κι από παιδί τους. Αν, λοιπόν, έχετε καλή σχέση με την πεθερά σας και αναρωτιέστε αν σας εκτιμάει όσο λέει και δεν θα σας τα γυρίσει εκεί που δεν το περιμένετε, δεν έχετε παρά να δείτε αν «τσεκάρει» τα περισσότερα από τα παρακάτω αλάνθαστα κριτήρια.

Στο γάμο σάς καμάρωσε πιο πολύ κι απ’ τον γιο της

Κάθε αγορομάνα περιμένει πώς και πώς τη μέρα που καμαρώσει τον γιόκα της γαμπρό και όταν έρθει η στιγμή δεν μπορεί να πάρει τα μάτια της από πάνω του. Αν η πεθερά σας σάς έλουσε με προσοχή μεγαλύτερη από εκείνη που χάρισε στον άντρα σας ήταν το πρώτο δείγμα ότι σας καλωσόρισε και στο σπίτι και στην καρδιά της.

Σας συμβουλεύει πάντα σαν να είστε παιδί της

Οι μαμάδες δεν είναι μόνο για να μας κάνουν γεμιστά και σπανακόπιτες, αλλά και για να μας συμβουλεύουν όποτε το έχουμε ανάγκη. Αν η πεθερά σας σκύβει κάθε φορά στα προβλήματά σας και σας δίνει καλύτερες συμβουλές κι από τη μητέρα σας, τότε βλέπει σε σας μια κόρη και όχι απλώς μια νύφη.

Είναι δίπλα σας σε κάθε δυσκολία

Κανένας γάμος δεν εγγυάται βίον ανθόσπαρτον και ποτέ η ζωή δεν είναι μόνο ευχάριστες στιγμές και αδιάκοπη ευτυχία. Στις δύσκολες στιγμές θέλεις όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται δίπλα σου. Αν η πεθερά σας τρέχει πρώτη να σας σηκώσει όταν έχετε πέσει, τότε δεν σας εκτιμά απλώς, αλλά σας λατρεύει.

Παίρνει το μέρος σας όταν έχετε δίκιο

Στα δύσκολα του γάμου είναι φυσικά και οι κάθε λογής τριγμοί στη σχέση με τον σύντροφό μας, τον γιο της πεθεράς μας, και οι τσακωμοί που απειλούν την αρμονία του σπιτικού μας. Εκεί είναι που χρειάζεται ένας εξισορροπητικός παράγοντας. Αν η πεθερά σας παίζει αυτόν τον ρόλο παίρνοντας το μέρος σας όταν πρέπει, τότε δεν είναι πεθερά αλλά σκέτο μάλαμα.

Λέει στον γιο της να σας έχει σαν τα μάτια του αλλιώς…

Μπορεί να είμαστε πιο δυναμικές και ανθεκτικές απ’ ότι νομίζουν μερικοί, αλλά οι άντρες μας οφείλουν να μας προσέχουν σαν να ήμασταν από πορσελάνη. Αν η πεθερά σας δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίσει στον γιο της ότι πρέπει να σας έχει σαν τα μάτια του αλλιώς θα έχει να κάνει μαζί της, τότε είστε σίγουρα πολύ σημαντική για ‘κείνη.

Δεν είναι απλώς καλή αλλά στοργική μαζί σας

Καλές πεθερές υπάρχουν πολλές, άλλες επειδή το νιώθουν κι άλλες επειδή κρατάνε τα προσχήματα, αλλά πόσες είναι αληθινά στοργικές με τις νύφες τους, σαν να ήταν μαμάδες τους; Λίγες, οπότε αν η δική σας σάς ανοίγει την αγκαλιά της όποτε το έχετε ανάγκη κι έχει πάντα έναν γλυκό λόγο να σας πει, είστε πολύ τυχερή.

Έχει μοιραστεί μαζί σας τα μυστικά της κουζίνας της

Η μαγειρική της μαμάς του είναι κάτι που νιώθουμε συχνά ότι δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ στα μάτια του άντρα μας κι αυτό είναι κάτι που οι περισσότερες πεθερές το εκμεταλλεύονται για να ταίζουν τον εγωισμό τους. Αν η δική σας σάς έχει διδάξει όλα τα μυστικά της κουζίνας της, τότε έχετε κερδίσει κάτι περισσότερο απ’ την εμπιστοσύνη της: την καρδιά της!

Αλλά και πολλά από τα δικά της!

Υπάρχουν βέβαια κι εκείνες οι ελάχιστες περιπτώσεις που νύφη και πεθερά τα βρίσκουν τόσο πολύ που γίνονται οι καλύτερες κολλητές και λένε τα πάντα μεταξύ τους. Αν η πεθερά σας, λοιπόν, σάς έχει εκμυστηρευτεί τις πιο προσωπικές σκέψεις της τότε σας βλέπει σίγουρα σαν κάτι παραπάνω από φίλη της: σάς βλέπει σαν παιδί της!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v