Φρένο στην εστίαση σε ανήλικους άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί

Φρένο στην εστίαση σε ανήλικους άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί

Με τους ειδικούς να περιμένουν αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις επόμενες εβδομάδες λόγω της επιστροφής των μαθητών στο σχολείο, η κυβέρνηση έκανε γνωστό μέσω ΦΕΚ τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τα οποία αφορούν και παιδιά από 12 ετών και πάνω.

Συγκεκριμένα, η ηλικιακή ομάδα 12-17 που δεν έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, θα μπορεί να εισέρχεται σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών. 

Το εν λόγω μέτρο αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, όπου οι ανήλικοι άνω των 12 ετών θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Σε αυτήν τη διευκρίνιση προχώρησε σήμερα και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο και θα ισχύουν αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Όσον αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους δύνανται να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα.

Πηγή: Iefimerida

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v