10+1 φωτογραφίες που θυμούνται μόνο όσοι πήγαν σχολείο στα ‘80s και τα '90s

10+1 φωτογραφίες που θυμούνται μόνο όσοι πήγαν σχολείο στα ‘80s και τα 90s

Σήμερα ανοίγουν τα σχολεία και καθώς συνοδεύουμε τα παιδιά στον αγιασμό, μας έρχονται μνήμες από τα δικά μας, αξέχαστα παιδικά χρόνια! Μπορεί τότε να μην είχαμε iPhone ή YouTube, αλλά ζήσαμε ανέμελες και ξέγνοιαστες στιγμές, μακριά από… πανδημίες και τηλεκπαιδεύσεις! Το φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί θα σας ξυπνήσει σίγουρα μνήμες από τα μαθητικά σας χρόνια, είτε αγαπούσατε το σχολείο, είτε όχι…

Τα σχολικά μας βιβλία

Γλώσσα - Γλώσσα - Μαθηματικά: Κανείς δεν θα ξεχάσει το πρόγραμμα το δημοτικού που πάντα ξεκινούσε με γλώσσα και ακολουθούσαν τα μαθηματικά... Κανείς, επίσης, δεν θα ξεχάσει τα εξώφυλλα των μαθητικών μας βιβλίων καθώς και το λογότυπο με την κουκουβάγια που υπήρχε στο οπισθόφυλλο.

Πολυκασετίνα με κουμπιά

Οι αξέχαστες παραλληλόγραμμες κασετίνες με κουμπιά που χωρούσαν τα πάντα (μέχρι και το πρόγραμμα των μαθημάτων) δεν υπάρχουν πια... Εμείς, όμως, δεν θα τις ξεχάσουμε ποτέ!

Η γόμα που σβήνει και... στιλό

Ελπίζουμε ότι δεν θα το μάθετε από 'μας: το μπλε μέρος της κλασικότερης γόμας κάθε κασετίνας, ΔΕΝ μπορεί να σβήσει το μελάνι απ' το στιλό.

Μολύβια με αυτοκινητάκια

Πλέον τα παιδιά χρησιμοποιούν μολύβια καλύτερης ποιότητας και αισθητικής αλλά κάθε φορά που πετυχαίνουμε μολύβια με αυτοκινητάκια και αεροπλανάκι, κυλάει ένα δάκρυ...

Τα πιο όμορφα παγουρίνια του κόσμου!

Ήταν πλαστικά, μικρά, συνήθως με ζωάκια και τα είχαμε όλα τα παιδιά! Δεν τα βρίσκεις εύκολα πια... 

Λεύκωμα

Ήταν πολύχρωμα, χειροποίητα και ήταν άκρως αποκαλυπτικά! Τα λευκώματα κερδίζουν τον τίτλο του αντικειμένου-εμβλήματος των σχολικών μας χρόνων.  

Λάστιχο

Το απόλυτο κοριτσίστικο παιχνίδι των σχολικών μας χρόνων είχε πάντα μια θέση στην τσάντα (και την καρδιά) μας.

Φακές φυτεμένες σε κεσέ γιαουρτιού

Όλα τα σπίτια με παιδιά στο δημοτικό είχαν ένα κεσεδάκι από γιαούρτι γεμάτο με βαμβάκι και φυτεμένες... φακές! Το πιο κλασικό σχολικό πείραμα που κρατάει ακόμα!

Χαρτοκατασκευή-μάντης

Η αυτοσχέδια μηχανή απαντήσεων έκανε το ντεμπούτο της στις σχολικές τάξεις πολλές δεκαετίες πριν. Από το ποιον αγαπάς, μέχρι το πώς νιώθεις, η χάρτινη κατασκευή, είχε για όλα τα (καυτά) ζητήματα απαντήσεις. Η τύχη της σήμερα αγνοείται...

Πτυσσόμενο ποτηράκι

Ακόμη ένα εμβληματικό αντικείμενο απ' το μαθητικό παρελθόν κάθε σχεδόν ενήλικα. Το πτυσσόμενο ποτήρι ήταν μια λαμπρή ιδέα που υποτιμήθηκε από την κακή της εκτέλεση. Τα παντός χρώματος ποτηράκια τέτοιου τύπου, έκαναν τη ζωή μας στις βρύσες του σχολείου μαρτύριο, αφού έσπαγαν, διαλύονταν ή αρνούνταν να ανοίξουν. 

Περιοδικό "Μανίνα"

Έβγαινε τις Τρίτες και, συνήθως, διαβαζόταν κρυφά, κάτω απ' το θρανίο από νεαρές μαθήτριες. Εάν δεν έβρισκες την "Μανίνα", αγόραζες την "Κατερίνα". 

v