Αγοράκι γεννήθηκε με μισή καρδιά αλλά τα κατάφερε κι έζησε!

Αγοράκι γεννήθηκε με μισή καρδιά αλλά τα κατάφερε κι έζησε!

Η Becky Holden γέννησε τον γιο της Bobby στις 15 Οκτωβρίου και ήταν «όλα όσα είχε ονειρευτεί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Το αγοράκι της φαινόταν υγιέστατο και οι γονείς του ήταν πανευτυχείς.

Ωστόσο, ο Bobby πέρασε τις πρώτες 100 ημέρες της ζωής του στο παιδικό νοσοκομείο Alder Hey όταν διαγνώστηκε με μια σοβαρή καρδιακή πάθηση που ονομάζεται υποπλαστικό σύνδρομο αριστερής καρδιάς, γνωστό και ως σύνδρομο μισού καρδιακού βάρους. 



Πρόκειται για μία σπάνια πάθηση, η οποία εμφανίζεται σε ένα στα 5.000 μωρά.

Η 25χρονη Becky έπαθε το «τεράστιο σοκ» όπως το περιγράφει, όταν έμαθε ότι το μωρό της είχε μισή καρδιά.

«Tο ταξίδι του Bobby ήταν μεγάλο και τρομακτικό, αλλά τελικά φτάσαμε στο τέλος το οποίο είναι αίσιο» είπε και πρόσθεσε: «Όταν γεννήθηκε δεν κατάλαβα να έχει κάτι. Πέρασα την πρώτη νύχτα μαζί του και ήταν καλά. Το μόνο που με ανησυχούσε ήταν η αναπνοή του, η οποία μου φάνηκε πιο γρήγορη από τη δική μου. Το είπα στους γιατρούς, και η περιπέτειά μας ξεκίνησε». 



Το Υποπλαστικό Σύνδρομο της Αριστερής Καρδιάς εντοπίζεται κανονικά όταν το μωρό έχει συμπληρώσει τις 20 εβδομάδες, αλλά στον  Bobby μπόρεσαν και το είδαν νωρίτερα - κάτι πολύ σπάνιο όπως λένε οι γιατροί.

«Το κυριότερο είναι ότι το μωρό μας είναι εδώ και είναι το πιο γενναίο αγοράκι που γνωρίζω, ο αγώνας και η δύναμή του με εκπλήσσουν όλο και περισσότερο καθημερινά» λέει η 25χρονη μητέρα του, η οποία έχει διαρκώς στο πλευρό της τον 26χρονο μπαμπά του Bobby. 

Πηγή: Liverpool Echo

v