Γλυκά υποκοριστικά για να «σώσεις» το ασυνήθιστο όνομα της κόρης σου

Γλυκά υποκοριστικά για να «σώσεις» το ασυνήθιστο όνομα της κόρης σου

Υπάρχουν γονείς που τίμησαν τους γονείς τους με το να δώσουν το όνομά τους στα παιδιά τους. Ωστόσο, αυτό το όνομα μπορεί να μην είναι τόσο εύηχο ή δημοφιλές. Ευτυχώς, σ' αυτή την περίπτωση την κατάσταση μπορούν να «σώσουν» πανέμορφα υποκοριστικά. Αν η κόρη σας έχει ένα πολύ ιδιαίτερο και ασυνήθιστο όνομα, τότε ήρθε η στιγμή να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Κανέλλη: Το Κανέλλη ή το Κανέλα είναι σίγουρα ένα ιδιαίτερο και ασυνήθιστο όνομα. Μπορείτε να φωνάζετε την κόρη σας Νέλλη ωστόσο, που είναι πρωτότυπο και εύηχο.

Μελπομένη: Ήταν μία από τις Μούσες και αντιπροσώπευε τη θεατρική τραγωδία. Το όνομα σημαίνει η ευφραίνουσα με το άσμα της και επειδή προέρχεται από το ρήμα «μέλπω» τη θεωρούσαν αρχικά Μούσα του τραγουδιού. Ένα υπέροχο υποκοριστικό του ονόματος είναι το Μένια.

Αστερία: Προέρχεται από το αρχαιοελληνικό όνομα Ἀστεϱίων που σημαίνει «αυτός που πηγάζει από τα αστέρια». Έχει τις ρίζες του στη λέξη αστήρ που σημαίνει «έξοχος». Μπορείτε να το μετατατρέψετε σε Ρία που είναι εύηχο και όμορφο.

Παρθενόπη: Η Παρθενόπη ήταν μια από τις μυθικές Σειρήνες της Ελληνικής Μυθολογίας. Απελπισμένη που δεν ανταποκρίνονταν ο Οδυσσέας στο κάλεσμά της έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε. Παρόλο που, η ιστορία της δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη, το καλό είναι ότι το συγκεκριμένο όνομα μπορεί να μετατραπεί σε Πόπη.

Παρακευή: Ένα εξαιρετικό υποκοριστικό για το όνομα Παρασκευή είναι το Βίβιαν. Μοναδικό και υπέροχο!

Ευφροσύνη: Στην ελληνική μυθολογία η Ευφροσύνη ήταν μία από τις τρεις Χάριτες. Καθώς όμως το όνομα δεν έχει τόση...χάρη, μπορείτε να το εξευμενίσετε σε Έφη.

Διαμαντία: Το Διαμαντία μπορεί να θυμίζει διαμάντι αλλά είναι πολύ... έντονο όνομα. Ευτυχώς, υπάρχει το Μαντώ για να φωνάζετε το κοριτσάκι σας.

Αγορίτσα: Το όνομα Αγορίτσα συνηθίζεται στη Θεσσαλία. Κανονικά είναι Αγορή. Βαφτίζουν έτσι το τελευταίο κορίτσι της οικογένειας, με σκοπό το επόμενο να βγει αγόρι. Γιατί, λοιπόν, να μην το μετατρέψετε στο ωραιότατο Ρίτσα.

Σουμελά: Mέλη για κορίτσια που στάζουν μέλι!

Σεβαστιανή: Το Σεβαστιανή είναι ένα πολύ όμορφο όνομα αλλά κάπως... «βαρύ». Προτιμήστε, λοιπόν, το Σέβη που είναι πιο μικρό και εξίσου υπέροχο με το αρχικό του.

Ζαχαρούλα: Ρένια για τα κορίτσια που στάζουν… ζάχαρη αλλά δεν θέλουν να είναι τόσο προφανές.

Τσαμπίκα: Το όνομα που κυριαρχεί στο πανέμορφο νησί της Ρόδου, που όμως δεν είναι και τόσο όμορφο. Μετατρέψτε το σε Μίκα και ξεγνοιάστε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v