«Έκανα μόνη μου παιδί αλλά δεν νιώθω καθόλου μόνη»: η απίστευτη ιστορία μιας μαμάς

«Έκανα μόνη μου παιδί αλλά δεν νιώθω καθόλου μόνη»: η απίστευτη ιστορία μιας μαμάς

Στη σημερινή εποχή όλο και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να γίνουν μητέρες μετά την ηλικία των 40 για διάφορους λόγους. Μπορεί να σπουδάζουν, να αφιερώνονται στην καριέρα τους, ή να μη βρίσκουν τον κατάλληλο άνθρωπο για να δημιουργήσουν  οικογένεια.

 

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το να γίνεσαι μαμά μετά τα 40 συνοδεύεται από αρκετούς κινδύνους. Ένας από αυτούς είναι το μωρό να γεννηθεί με σύνδρομο Down. Για την Michele Elizaga, όμως, αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο.

Τη χρονιά που έκλεινε τα 40 της χρόνια, ένιωσε την ανάγκη για πρώτη φορά να γίνει μητέρα. Μέχρι τότε, δεν της είχε περάσει ποτέ απ' το μυαλό, καθώς δεν είχε συναντήσει ακόμα τον κατάλληλο άντρα που θα της ενέπνεε εμπιστοσύνη για να κάνει το επόμενο βήμα. 

Παρόλα αυτά αποφάσισε να αποκτήσει ένα παιδί και να το μεγαλώσει μόνη της. Eπισκέφτηκε πολλούς σύμβουλους γονιμότητας και τελικά κατέληξε στο να προσπαθήσει με την μέθοδο της ενδομήτριας Σπερματέγχυσης με ετερόλογο σπέρμα δότη.

Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί της είχαν δώσει λίγες πιθανότητες να «πιάσει παιδί με την πρώτη», το θαύμα έγινε και έμεινε έγκυος στον γιο της Matthew.

Όταν η Michele ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος, τα πρώτα άτομα με τα οποία ήθελε να μοιραστεί τα ευχάριστα νέα ήταν οι γονείς της. Δεν είχαν ιδέα μέχρι τότε για τα σχέδια της κόρης τους, οπότε φοβόταν πολύ την αντίδρασή τους.

Στην αρχή, σοκαρίστηκαν, αλλά μόλις συνήθισαν τη σκέψη ότι η κόρη τους θα γίνει ανύπαντρη μαμά από επιλογή, ήταν ευτυχισμένοι για αυτήν. Τότε η Michele ένιωσε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν και μοιράστηκε το χαρμόσυνο γεγονός με τις αδερφές και τις καλύτερες φίλες της.

Οι μήνες της εγκυμοσύνης της κύλησαν ομαλά. Όταν έφτασε η στιγμή της γέννας έκανε επείγουσα καισαρική τομή. Τότε ανακάλυψε ότι το αγοράκι της είχε σύνδρομο Down!

Η Michele δεν στενοχωρήθηκε ούτε για ένα λεπτό. Ήταν πεπεισμένη ότι αυτό το μωράκι έπρεπε να είναι το παιδί της και εκείνη η μαμά του.

 Ο Matthew είναι τώρα σχεδόν 5 μηνών και η Michele προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στον ρόλο της εργαζόμενης και τον ρόλο της μητέρας. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή της, ποτέ δεν ήταν τόσο σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά εξαντλημένη, αλλά ταυτόχρονα, δεν ένιωσε ποτέ πιο δυνατή και ολοκληρωμένη.

Πηγή: brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v