Μαθητές έμειναν στην ίδια τάξη επειδή οι γονείς αρνήθηκαν self-tests και μάσκες

Μαθητές έμειναν στην ίδια τάξη επειδή οι γονείς αρνήθηκαν self-tests και μάσκες

Μαθητές από τα Χανιά θα φοιτήσουν στην ίδια τάξη εξαιτίας των γονιών τους που αρνήθηκαν πέρυσι να τους υποβάλλουν σε self test ή να φορούν μάσκες. Τα παιδιά δεν παρακολούθησαν τα δια ζώσης μαθήματα με αποτέλεσμα να μείνουν στην ίδια τάξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Creta24.gr, το φετινό άνοιγμα των σχολείων ξεκίνησε ομαλά, ωστόσο κάποιοι μαθητές «πλήρωσαν» τις συνέπειες των επιλογών των γονιών τους.

Η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Κασσωτάκη -Ψαρουδάκη δήλωσε: «Δυστυχώς από την προηγούμενη σχολική χρονιά υπάρχουν παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Χανίων τα οποία δυστυχώς εξαιτίας της συμπεριφοράς των γονέων τους και με ευθύνη των γονέων τους δεν είχαν την χαρά να πάνε στο σχολείο την προηγούμενη χρονιά. Έχουν χάσει την τάξη τους και βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να επαναφοιτήσουν στην τάξη» συμπληρώνοντας ότι το επαναφοιτήσουν είναι σχήμα λόγου καθώς δεν φοίτησαν καθόλου την προηγούμενη χρονιά.

Συνέχισε λέγοντας: «Απευθύνω έκκληση στους γονείς να καταλάβουν την μεγάλη σπουδαιότητα του γονεϊκού ρόλου στην τακτική φοίτηση των παιδιών στο σχολείο. Τους παρακαλώ να φροντίσουν όσο γίνεται από τη δική τους τη σκοπιά ώστε να απολαμβάνουν τα παιδιά τους το μέγιστο δημόσιο αγαθό που είναι η εκπαίδευση. Είναι πολύ μεγάλες οι συνέπειες στην αγωγή, στην εκπαίδευση, στην ανάπτυξη του παιδιού η απομάκρυνσή του από το σχολείο».

Πηγή: protothema.gr

v