Ο 6χρονος Φώτης που τραυματίστηκε από όχημα καρτ κέρδισε το στοίχημα της ζωής

Ο 6χρονος Φώτης που τραυματίστηκε από όχημα καρτ κέρδισε το στοίχημα της ζωής

Tα νέα για την κατάσταση της υγείας του 6χρονου Φώτη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ παρακολουθούσε αγώνες καρτ στο κέντρο της Πάτρας, είναι καλά και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μείωσης της καταστολής που έγινε σήμερα στο αγοράκι, δήλωσε στο protothema.gr «Έχει κερδηθεί το στοίχημα της ζωή του».

Υπενθυμίζεται ότι ο μικρούλης θεατής τραυματίστηκε, όταν έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην οδό Μαιζώνος ένα όχημα καρτ, από αυτά που συμμετείχαν στο 13ο «Patras International Circuit for Kart» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στους δρόμους της πόλης.

Οι έλεγχοι των αντιδράσεων του 6χρονου κρίθηκαν ικανοποιητικοί, σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, και οι γιατροί θα προχωρήσουν σε μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου. Εφόσον όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσουν στην συνέχεια τη διαδικασία αποσωλήνωσης του παιδιού.

Τα λόγια του κ. Ηλιάδη ήταν: «Έχει κερδηθεί το στοίχημα της ζωής του μικρού Φώτη. Ολοκληρώθηκε η μείωση της καταστολής, έγιναν κάποιοι έλεγχοι των αντιδράσεων του ασθενούς, κρίθηκαν ικανοποιητικές οι αντιδράσεις που είδαμε οπότε ξαναμπήκαμε σε καταστολή κι αύριο θα κάνουμε μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου. Θέλουμε να δούμε κάποιες λεπτές δομές στον εγκέφαλο. Αν και ο μαγνήτης είναι καλός ενώ είμαστε διασωληνωμένοι πολύ πιθανόν να μπούμε στη διαδικασία της αποσωλήνωσης. Έχουμε μιλήσει με τους γονείς οι οποίοι είναι ευχαριστημένοι όπως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του παιδιού τους».

Πηγή: protothema.gr

v