Μαμά έσωσε τη ζωή του νεογέννητου παιδιού της εφαρμόζοντας τεχνητή αναπνοή

Μαμά έσωσε τη ζωή του νεογέννητου παιδιού της εφαρμόζοντας τεχνητή αναπνοή

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μια μάνα απ’ το να βλέπει τη ζωή του παιδιού της να κινδυνεύει. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα νεογέννητο μωρό που είναι εξαιρετικά ευάλωτο σε ένα σωρό κινδύνους. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό για κάθε νέο γονιό να είναι απολύτως ενημερωμένος για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί και έτοιμος να παράσχει γρήγορα τις κατάλληλες πρώτες βοήθειες.

Μια μαμά μοιράστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο ένα σοκαριστικό περιστατικό, όπου θα μπορούσε να έχει χάσει το μόλις επτά εβδομάδων νεογέννητο αγοράκι της.

«Ήταν μια στιγμή που θα με στοιχειώνει για πάντα», λέει η σοκαρισμένη γυναίκα, «το επτά εβδομάδων αγοράκι μας, ο Μιράν, ήταν ξαπλωμένο ανάσκελα στο χαλί κι έπαιζε με τον αδερφό και τον μπαμπά του. Ενώ έπλενα τα πιάτα, άκουσα μια κραυγή και κλάματα. Έτρεξα να δω τι συνέβη και βρήκα το παιδί μου να χαροπαλεύει και τον άντρα μου εμβρόντητο.»

Ο μπαμπάς του παιδιού δεν είχε αντιληφθεί τίποτα αφού όλα έγιναν ξαφνικά και χωρίς καμία αφορμή. Η μαμά άρπαξε το παιδί και λίγα δευτερόλεπτα μετά το είδε να γίνεται μπλε – είδε την ανάσα του να κόβεται κυριολεκτικά και το βρέφος έχασε τις αισθήσεις του.

«Ξεκίνησα αμέσως να εφαρμόζω τεχνητή αναπνοή στο μικρό μου, όπως είχα μάθει να κάνω πρόσφατα», συνεχίζει η μαμά, «φωνάζοντάς του να ξυπνήσει. Ευτυχώς, μετά από λίγο άρχισε να αναπνέει αλλά παρέμενε ζαλισμένο

Τότε έφτασε και το ασθενοφόρο που μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και εξετάσεις. Τελικά, το αγοράκι δεν είχε τίποτα το ανησυχητικό και το παρολίγον δυστύχημα αποδόθηκε σε κάτι απροσδόκητο που συνέβη τη δεδομένη στιγμή – π.χ. μπορεί να έκανε εμετό ενώ το κεφάλι του ήταν ανάσκελα.

«Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι τι θα συνέβαινε αν δεν ήμουν εκεί και αν δεν ήξερα τι να κάνω σ’ αυτήν την περίπτωση», λέει έντρομη η θαρραλέα μητέρα που δεν παραλείπει να υπενθυμίσει σε όλους τους νέους γονείς πόσο σημαντικό είναε να γνωρίζουν από πρώτες βοήθειες.

Πηγή: kidspot.com.au

v