Αγκάλιασε τη μαμά του μετά από 58 χρόνια: «Γέμισε το κενό στην καρδιά μου»

Αγκάλιασε τη μαμά του μετά από 58 χρόνια: «Γέμισε το κενό στην καρδιά μου»

Ο Calvin Barret μεγάλωσε χωρίς μητέρα και ζούσε με το κρυφό όνειρο κάποτε να τη συναντήσει. Τελικά, στα 65 του, την εντόπισε και την αγκάλιασε για πρώτη φορά λέγοντας: «Είναι σαν να γέμισε επιτέλους ένα κενό που είχα στην καρδιά μου από μικρό παιδί».

Ο 64χρονος άντρας απ’ το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, αναζητούσε τη μητέρα του, την 85χρονη βρετανίδα Molly Payne, για σχεδόν 40 χρόνια. Η αναζήτησε απέδωσε καρπούς όταν η κόρη του (και εγγονή της) έκανε ένα τεστ DNA για να εντοπίσει συγγενείς που δεν γνωρίζει και έπεσε πάνω στον Stephen Payne, εξάδερφό της απότη μεριά της γιαγιάς της.

Η γονείς του 64χρονου γνωρίστηκαν στη Βρετανία, όταν ο αμερικανός μπαμπάς του έκανε εκεί τη στρατιωτική θητεία του. Ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν εκεί, πριν μετακομίσουν μόνιμα στις ΗΠΑ.

Πρώτα γεννήθηκε ο Calvin και λίγο μετά ο αδερφός του Michael. Μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της, η Molly κατέρρευσε ψυχολογικά και αποφάσισε να επιστρέψει για λίγο στην πατρίδα της, δίπλα στους δικούς της. Είχε σκοπό να ξανάρθει στις ΗΠΑ για τα παιδιά της αλλά αυτό δε συνέβη ποτέ.

Για χρόνια, έστελνε γράμματα και ευχετήριες κάρτες που όμως δεν έβρισκαν παραλήπτη. Ο άντρας της είχε αποφασίσει να μεγαλώσει τα παιδιά μόνος του, με τη βοήθεια της γιαγιά τους, και δεν ανέφερε ποτέ τη μάνα τους, μέχρι το θάνατό του, το 1984.

Τότε ήταν που ο Calvin, στα 27 του, αποφάσισε να ψάξει για τη μητέρα του ελπίζοντας ότι είναι ζωντανή.

Όταν τελικά τη βρήκε, ο 64χρονος πέταξε στον 7ο ουρανό απ’ τη χαρά του. «Έτρεξα να τη δω από κοντά», λέει, «να της κρατήσω το χέρι και της δώσω μια μεγάλη αγκαλιά. Ένιωθα ξανά σαν μωρό δίπλα της, ο δεσμός μας αναβίωσε στη στιγμή».

Εκείνη, αρχικά δεν το πίστευε όταν ο ανηψιός της της είπε ότι μίλησε με την εγγονή της στις ΗΠΑ. «Δεν το χωρούσε ο νους μου», λέει, «η καρδιά μου πήγε να σπάσει από ενθουσιασμό».

Μέχρι ο Calvin να επιστρέψει στο Μίσιγκαν, οι δυο τους περνάνε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται μαζί, ξέροντας ότι ο εκ νέου αποχωρισμός τους θα είναι πολύ δύσκολος.

Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα είναι για πολύ, αφού ο Calvin έχει υποσχεθεί στη Molly να επιστρέψει το Δεκέμβρη για να περάσουν ξανά μαζί τα Χριστούγεννα, ύστερα από 58 ολόκληρα χρόνια.

«Ο γιος μου θα επιστρέψει στις γιορτές, να στολίσουμε το δέντρο μαζί», λέει η πανευτυχής μητέρα, «και του είπα ότι τον αγαπώ πιο πολύ απ' όσο μπορεί μια μάνα να αγαπήσει τον γιο της. Τόσο που δεν μπορώ να το περιγράψω».

Πηγή: bbc.com

v