Το να μεγαλώνω τα παιδιά μου χωρίς να εργάζομαι αξίζει κάθε ευρώ που ΔΕΝ κερδίζω

Το να μεγαλώνω τα παιδιά μου χωρίς να εργάζομαι αξίζει κάθε ευρώ που ΔΕΝ κερδίζω

Για πολλές μαμάδες η δουλειά είναι μονόδρομος αφού είναι ο μόνος τρόπος να τα βγάλουν πέρα οικονομικά. Για κάποιες άλλες είναι επιλογή αφού μέσα από την καριέρα τους παίρνουν την ικανοποίηση που χρειάζονται για να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνες που όταν έμειναν χωρίς δουλειά, συνειδητοποίησαν ότι κέρδισαν πολλά περισσότερα από τον μισθό που έχασαν.

Μία από αυτές, διηγήθηκε την ιστορία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έκανε το γύρο του διαδικτύου. «Έχασα τη δουλειά μου πριν από έναν χρόνο» εξομολογείται, αναφέροντας τον φόβο και την ανασφάλεια που ένιωσε τις πρώτες μέρες.

«Στην αρχή στεναχωρήθηκα γιατί μου άρεσε πολύ αυτό που έκανα και, φυσικά, πανικοβλήθηκα με τα έξοδα της οικογένειας. Εγώ κι άντρας μου έχουμε τέσσερα παιδιά - τα δύο πάνε στο δημόσιο δημοτικό της γειτονιάς, και τα άλλα δύο σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. 

Για λίγες μέρες έψαχνα όλες τις αγγελίες για δουλειά και έστειλα παντού το βιογραφικό μου, αλλά χωρίς τύχη. Οι δουλειές που έβρισκα είτε απαιτούσαν αν ταξιδεύω και να λείπω πολλές ώρες από το σπίτι, είτε πλήρωναν πολύ λίγα. Έτσι, αποφασίσαμε να μείνω για λίγο καιρό στο σπίτι. 

Βάλαμε κάτω τα έσοδά μας και συνειδητοποιήσαμε ότι η ποιότητα της ζωής μας δεν θα ήταν πια η ίδια. Φυσικά δεν είμαστε πλούσιοι, αλλά είχαμε την άνεση να πάμε διακοπές το καλοκαίρι ή να βγούμε με φίλους για φαγητό. Ωστόσο, η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική!

Αρχικά, σταματήσαμε τον παιδικό των δύο μικρότερων παιδιών και έμειναν σπίτι μαζί μου. Έπειτα, άρχισα να οργανώνω τα ψώνια μας με ησυχία, χωρίς τον χρόνο να με κυνηγάει διαρκώς, και κατάλαβα πόσες σπατάλες κάναμε πριν. Επίσης, αντί να ψυχαγωγώ τα παιδιά σε ακριβές δραστηριότητες ή να πληρώνω baby sitters επειδή με καθυστέρησαν στο γραφείο, περνούσαμε όλοι μαζί χρόνο στο πάρκο της γειτονιάς. 

Δεν μπορώ να πω ότι είμαι πιο ξεκούραστη τώρα που μένω σπίτι, αλλά σίγουρα νιώθω πλουσιότερη! Παίρνω τα μεγάλα μου παιδιά από το σχολείο μόνη μου και μαθαίνω όλα τους τα νέα πρώτη. Είμαι δίπλα τους όταν χρειάζονται βοήθεια στα μαθήματά τους, είμαι εκεί να τα παρηγορώ όταν είναι στεναχωρημένα, περνάμε πολύ και ποιοτικό χρόνο μαζί και, επιτέλους, νιώθω ήρεμη.

Όσο ήμουν στο γραφείο σκεφτόμουν διαρκώς αν τα παιδιά είναι καλά, αν έφαγαν ή αν διάβασαν, κι όταν ήμουν σπίτι σκεφτόμουν τις υποχρεώσεις που με περιμένουν στη δουλειά. 

Αντίθετα τον τελευταίο χρόνο, είμαι αφοσιωμένη σε ένα μόνο πράγμα, την οικογένειά μου, και απολαμβάνω κάθε στιγμή που περνάω με τα τέσσερα αγγελούδια μου. 

Δεν λέω ότι θα μείνω σπίτι για πάντα. Κάποια στιγμή θα επανέλθω στον επαγγελματικό στίβο. Αυτή τη στιγμή, όμως, είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με την απόφασή μου να μείνω σπίτι. Το να μεγαλώνω τα παιδιά μου χωρίς να εργάζομαι, αξίζει κάθε ευρώ που ΔΕΝ κερδίζω!

Πηγή: scarymommy.com

v