Πρόωρο μωρό γεννήθηκε τόσο μικρό που φορά τη βέρα του μπαμπά της για βραχιόλι

Πρόωρο μωρό γεννήθηκε τόσο μικρό που φορά τη βέρα του μπαμπά της για βραχιόλι

Η μικρή Poppy Cooke ήρθε στη ζωή 19 εβδομάδες νωρίτερα, το 2014, και έπρεπε να περάσει 107 ημέρες σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία προτού μπορέσει να πάει σπίτι της με τους γονείς της Lucy και Matt Cooke.

Παρά τα προβλήματα υγείας που πέρασε η μικρούλα όταν γεννήθηκε, η Poppy σήμερα έχει κλείσει τα 6 της χρόνια και είναι πολύ καλά στην υγεία της.

Όταν γεννήθηκε ήταν πολύ μικροσκοπική, τόσο που φορούσε τη βέρα του μπαμπά της για βραχιόλι. Η μαμά της δήλωσε: «Ήταν μια σταλιά όταν γεννήθηκε. Δεν μπορούσαμε ούτε να την αγγίξουμε. Το δέρμα της ήταν λεπτό σαν χαρτί και φοβόμασταν μήπως της κάνουμε κακό».

Η Lucy, τώρα 33 ετών, μεταφέρθηκε εσπευσμένα το 2014 στο νοσοκομείο Worthing στο West Sussex στην 25η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Η αρτηριακή της πίεση ήταν πάρα πολύ υψηλή και το στομάχι της πονούσε αφόρητα. Διαγνώστηκε με προεκλαμψία - μια πάθηση που προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - και σύνδρομο HELLP - μια σπάνια διαταραχή του ήπατος και της πήξης του αίματος.

Στις 22 Νοεμβρίου έκανε επείγουσα καισαρική τομή και δεν είδε το μωρό της παρά μόνο 10 ώρες αργότερα, καθώς η κόρη της μεταφέρθηκε στην εντατική. Η Poppy γεννήθηκε με μια τρύπα στην καρδιά και υπέστη κύστη στον εγκέφαλό της σε ηλικία δύο εβδομάδων.

Ήταν στο νοσοκομείο για τρεις εβδομάδες προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο Royal Sussex County στο Μπράιτον, ώστε να είναι πιο κοντά στο σπίτι της. Έκανε
μεταγγίσεις αίματος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Worthing. Μετά από 107 ημέρες στα νοσοκομεία, πήγε σπίτι της στις 7 Μαρτίου 2015.

Σήμερα είναι 6 χρονών και είναι το καμάρι των γονιών της.

Πηγή: thesun.co.uk

v