Αποσωληνώθηκε με επιτυχία ο 6χρονος Φώτης - Αισιόδοξοι οι γιατροί

Αποσωληνώθηκε με επιτυχία ο 6χρονος Φώτης - Αισιόδοξοι οι γιατροί

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία της αποσωλήνωσης του 6χρονου Φώτη που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ στην Πάτρα. Όπως αναφέρουν οι γιατροί, μάλιστα, αυξάνονται οι πιθανότητες να ξεπεράσει αυτή την περιπέτεια χωρίς μόνιμες επιπτώσεις στην υγεία του.

Η αποσωλήνωσή του έγινε σταδιακά και μεθοδικά, ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις αντιδράσεις του μικρού ασθενούς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Ο μικρός Φώτης άνοιξε τα μάτια του και αντέδρασε στα ερεθίσματα, έχοντας δίπλα τους γονείς του.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης, αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσε όλη η ΜΕΘ για τον μικρό Φώτη.

«Ολα πήγαν καλά. Ακολουθήσαμε τις αντιδράσεις του Φώτη και η αποσωλήνωση διήρκησε ώρες. Το εξαιρετικά θετικό είναι ότι ο Φώτης άνοιξε τα ματάκια του και αντιδρά στα ερεθίσματα. Θεωρώ ότι σταδιακά αφού επανέλθει πλήρως από τη διασωλήνωση δεν θα υπάρχει πρόβλημα», ανέφερε.

«Αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να επιστρέψει στη ζωή απόλυτα υγιής»

Επίσης, ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ δήλωσε «πολύ χαρούμενος που ο Φώτης άνοιξε τα μάτια και έχει τώρα δίπλα του τους γονείς του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αγοράκι είχε σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση έμεινε ένα μικρό διάστημα χωρίς να οξυγονώνεται ο εγκέφαλος του και δεν κρύβω ότι αγωνιούσα για την έκβαση όπως όλοι στη ΜΕΘ Παίδων αλλά και ο κόσμος που συγκλονίστηκε».

Τέλος, όπως εξήγησε ο κ. Ηλιάδης, «τώρα πλέον αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να επιστρέψει στη ζωή απόλυτα υγιής χωρίς η όλη περιπέτεια να αφήσει επιβαρυντικά αποτυπώματα».

Πηγή: Iefimerida.gr

v