Νέα ακραία πρόκληση στο TikTok αναστατώνει γονείς και εκπαιδευτικούς

Νέα ακραία πρόκληση στο TikTok αναστατώνει γονείς και εκπαιδευτικούς

Την ώρα που το TikTok τρέχει να απαγορεύσει προκλήσεις που αποδεικνύονται επικίνδυνες για τους χρήστες του, άλλες, πολλές φορές ακόμα πιο ακραίες, ξεπηδούν διαρκώς. Η τελευταία, που ξεκίνησε την 1η του Οκτώβρη, έχει αναστατώσει γονείς και εκπαιδευτικούς και ελπίζουμε να μην εξαπλωθεί όσο κάποιες από τις προηγούμενες.

Είναι προφανές γιατί επικρατεί τόση αναστάτωση αφού το ίδιο το όνομα της πρόκλησης λέει ότι χρειάζεται να ξέρουμε: «Χαστούκισε έναν δάσκαλο». Οι απανταχού μαθητές καλούνται να πλησιάσουν έναν καθηγητή τους καινα τον χαστουκίσουν τραβώντας ταυτόχρονα ένα βίντεο που θα ανεβάσουν κατόπιν στο TikTok.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ των ΗΠΑ, πολλές ενώσεις καθηγητών και διευθύνσεις σχολείων έχουν ήδη στείλει μηνύματα σε καθηγητές και γονείς ενημερώνοντάς τους για τη νέα πρόκληση και, αντίστοιχα, τη νομική κάλυψη που έχει ένας εκπαιδευτικός και τις συνέπειες που μπορεί να έχει ένα παιδί.

Το «Χαστούκισε έναν δάσκαλο» είναι η δεύτερη ακραία πρόκληση που στόχο έχει τους μαθητές, μετά από εκείνη που ζητούσε απ’ τους χρήστες να ξεριζώνουν αντικείμενα από σχολικές τουαλέτες και να βιντεοσκοπούν τους βανδαλισμούς τους για να τους ποστάρουν αργότερα στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι προκλήσεις αυτές απευθύνονται σε έφηβους επειδή, από αναπτυξιακής άποψης, διαθέτουν ακόμη μια φυσιολογική άγνοια κινδύνου και δεν αντιλαμβάνονται πλήρως τις συνέπειες των πράξεών τους. Επειδή, όμως, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την τέλεση επικίνδυνων ή αξιόποινων πράξεων, προτρέπουν στους γονείς να συζητάνε ανοιχτά αυτά τα θέματα με τα παιδιά τους τονίζοντας τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμμετοχή σε μια τέτοια πρόκληση.

Πηγή: parents.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v