Κάθε 45 λεπτά 1 παιδί τραυματίζεται από συρταριέρα που δεν βιδώθηκε στον τοίχο

Κάθε 45 λεπτά 1 παιδί τραυματίζεται από συρταριέρα που δεν βιδώθηκε στον τοίχο

Όλοι έχουμε βαριά έπιπλα στο σπίτι και γνωρίζουμε ότι, ειδικά οι συρταριέρες και οι βιβλιοθήκες, δεν θέλουν και πολύ για να ντελαπάρουν. Παρ’ όλ’ αυτά, πολύ συχνά αμελούμε να τις στερεώσουμε στον τοίχo, παρόλο που είναι ένα μέτρο ασφαλείας απαραίτητο όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά.

Σύμφωνα με την επιτροπή για την ασφάλεια των καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ (CPSC) «μεταξύ 2000 και 2019, 451 παιδιά κάτω των 17 ετών σκοτώθηκαν από κάποιο έπιπλο ή συσκευή τηλεόρασης που έπεσε επάνω τους. Απ’ το 2017 έως το 1029, 11.100 παιδιά βρέθηκαν στο νοσοκομείο εξαιτίας ανάλογων ατυχημάτων, ενώ το 79% αυτών των ατυχημάτων συνέβησαν σε παιδιά κάτω των 6 ετών».

Κάπως έτσι, κάποιοι γονείς στις ΗΠΑ αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές τους και να πιέσουν για την ψήφιση ενός νομοσχεδίου νομοσχέδιο που θα καθιστά την στερέωση βαριών επίπλων στον τοίχο υποχρεωτική, ωστε η μη τήρηση του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου ασφαλείας να επιφέρει κυρώσεις.

Θεωρούν ότι η προαιρετική εφαρμογή του αφήνει περιθώρια για αμέλεια, παρά τις παρεμβάσεις ειδικών ασφαλείας και παιδιάτρων, αλλά και των κατασκευαστών που περιλαμβάνουν συστάσεις για ασφαλή στερέωση στις οδηγίες τους.

«Κάθε 45 λεπτά 1 παιδί τραυματίζεται από έπιπλο που πέφτει επάνω του επειδή δεν έχει στερεωθεί στον τοίχο», τονίζει η γερουσιαστής Jan Schakowsky που αναμένεται να προτείνει το νομοσχέδιο στην ολομέλεια. 

Το νομοσχέδιο στηρίζει ένα δίκτυο γονέων (PAT) που ιδρύθηκε από ανθρώπους που έχασαν παιδιά επειδή τα πλάκωσε κάποιο έπιπλο και δεν θέλουν να χαθεί άλλο παιδί από μια αιτία η οποία μπορεί να αποφευχθεί με μια απλή προληπτική κίνηση. Έχουν νιώσει τον πόνο της απώλειας και ζητούν να μάθουμε όλοι μας από αυτούς και να μην επαναλάβουμε τα δικά τους λάθη. Δεν αρκεί να είσαι διαρκώς πάνω απ’ το παιδί σου, φωνάζουν, αφού το ατύχημα μπορεί να συμβεί μέσα λίγα δευτερόλεπτα και εσύ να μην προλάβεις να κάνεις τίποτα.

Πηγή: scarymommy.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v