5χρονο αγοράκι πάλεψε επί 3 χρόνια με τη λευχαιμία και σήμερα είναι καλά!

5χρονο αγοράκι πάλεψε επί 3 χρόνια με τη λευχαιμία και σήμερα είναι καλά!

Η φωτογραφία ενός κοριτσιού που παρηγορεί τον μικρό της αδελφό ο οποίος πάσχει από λευχαιμία, είχε προκαλέσει αίσθηση και είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου πριν από περίπου δύο χρόνια. Τα καλά νέα είναι πως το συγκεκριμένο αγοράκι, ο Μπέκετ, είναι πλέον καλά και ξεκινάει μια καινούρια ζωή!

Πιο συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβρη του 2019 η μητέρα των δύο παιδιών είχε απαθανατίσει τη στιγμή που το αγοράκι, τότε 3 ετών, κάνει εμετό από την εξαντλητική χειμειοθεραπεία ενώ η κόρη της Όμπρεϊ, τότε 5 ετών, τον χαϊδεύει στην πλάτη. Στο κείμενο που συνόδευε την φωτογραφία είχε γράψει: 

«Η Όμπρεϊ μόλις του είχε τρίψει την πλάτη και του έλεγε ότι όλα θα πάνε καλά, του καθάρισε το πρόσωπο και του έπλυνε τα χέρια. Αμέσως μετά, τον πήγε στο σαλόνι και τον έβαλε στον καναπέ. Με είχε ρωτήσει, μάλιστα, εάν θα μπορούσε να πάει να καθαρίσει και το μπάνιο, αλλά της είχα πει να πάει να καθίσει, γιατί δεν ήταν δουλειά της».

Η μητέρα του μικρού Μπέκετ, η οποία έχει δύο παιδιά ακόμη, αποφάσισε να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες αυτές για να δείξει τη σημασία της οικογένειας σε περιόδους κρίσης, όπως η ίδια λέει. Αποκάλυψε, μάλιστα, πως τα αδέλφια έχουν δημιουργήσει έναν «αναντικατάστατο δεσμό» λόγω της ασθένειάς του Μπέκετ.

Ο Μπεκετ θεραπεύτηκε από τη λευχαιμία

Ο Μπέκετ, ο οποίος διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία σε ηλικία δύο ετών τον Απρίλιο του 2018, είχε περάσει μήνες στο νοσοκομείο κάνοντας χημειοθεραπεία. Μετά από 3 χρόνια σκληρής μάχης, θεραπεύτηκε πλήρως από τη λευχαιμία και επέστρεψε στο σχολείο.

Η αδελφή του ήταν η προστάτις του

«Η Όμπρεϊ βοήθησε σημαντικά τον αδελφό της να ξεπεράσει το πρόβλημα» αναφέρει σήμερα η μητέρα τους, Κέιτλιν. «Την περίοδο της χημειοθεραπείας, η Ομπρεϊ ήταν για τον Μπέκετ μια μητρική φιγούρα, αλλά τώρα άρχισε να παρατηρεί ότι ο αδελφός της δεν τη χρειάζεται πια τόσο και ότι θέλει να γίνει ανεξάρτητος».

Ο Μπέκετ πλέον προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και έχει επιστρέψει και στο σχολείο, ενώ η Όμπρεϊ επέστρεψε στα δικά της χόμπι, τα οποία είχε σταματήσει λόγω της οικονομικής πίεσης που βίωνε η οικογένεια κατά τη διάρκεια της θεραπείας του αδελφού της.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ο Μπέκετ έκανε καθημερινά χημειοθεραπεία. Έπαιρνε το βραδινό του χάπι και πήγαινε για θεραπεία. Στις 8 Αυγούστου σταμάτησαν οι θεραπείες. Είχε τελειώσει. Θα πηγαίνει μόνο μία φορά το μήνα για εξετάσεις, είναι ένας διαφορετικός κόσμος πλέον» δήλωσε η Κέιτλιν.

Προσθέτει, βέβαια, πως εξακολουθεί να υφίσταται κάποιες παρενέργειες από τη χημειοθεραπεία, όπως τον πόνο στα πόδια, αλλά το παλεύει. «Μπορούν πλέον να παίξουν σαν κανονικά αδέλφια».

Πηγή: iefimerida.gr

v