Ο άντρας μου φωνάζει συνεχώς και η 5χρονη κόρη μας άρχισε να τον μιμείται

Ο άντρας μου φωνάζει συνεχώς και η 5χρονη κόρη μας άρχισε να τον μιμείται

Κακά τα ψέματα, τα παιδιά μας μαθαίνουν από εμάς και αν τους δίνουμε το κακό παράδειγμα, αυτό θα ακολουθήσουν κατά πάσα πιθανότητα. Όπως έγινε και με μια 5χρονη που, όπως αποκαλύπτει η μαμά της, έχει αρχίσει να μιμείται τον φωνακλά πατέρα της που υψώνει τη φωνή του με το παραμικρό.

Σύμφωνα με όσα είπε η αγανακτισμένη μητέρα στους διαδικτυακούς της φίλους, ο σύντροφός της τσαντίζεται πολύ εύκολα με ασήμαντα πράγματα και φουντώνει στο άψε σβήσε προκαλώντας χαμό εκεί που δεν χρειάζεται.

«Ως παιδί», τονίζει η μαμά, «δεν είχα ακούσει ποτέ τέτοιες αγριοφωνάρες απ’ τους γονείς μου παρά μόνο ελάχιστες φορές και για πολύ φλέγοντα ζητήματα, όχι για καθημερινές αστειότητες, όπως το να χυθεί λίγο καφές π.χ.».

«Το αποτέλεσμα είναι το παιδί μας να έχει επηρεαστεί αρνητικά», συνεχίζει, «να μην έχει υπομονή για τίποτα και να φωνάζει κι αυτή με το παραμικρό. Κι όταν φωνάζει, φωνάζει και ο μπαμπάς της και το κακό διαιωνίζεται».

Όπως ήταν φυσικό, η γυναίκα αποφάσισε να του τα πει ένα χεράκι, αλλά εκείνος της είπε ότι καταπιέζει το δικαίωμά του να εκφράζεται ελεύθερα! Επίσης, της είπε ότι επειδή οι δικοί της γονείς δε φώναζαν καθόλου αυτό δε σημαίνει ότι έτσι πρέπει να κάνουν όλοι. 

Εκείνη, τότε, του απάντησε ότι νευριάζει με τα πάντα, ακόμα και όταν το παιδί κάνει φασαρία από χαρά, και ότι ο θυμός δεν εκφράζεται αποκλειστικά και μόνο με τις φωνές.

Φυσικά, όλοι όσοι διάβασαν την ιστορία της έσπευσαν να την υποστηρίξουν, παρακινώντας την να μην υποχωρήσει μπροστά στην αναίσθητη και εγωιστική στάση του άντρα της.

Πηγή: mirror.co.uk

v