Μωρό 5 μηνών με σπάνια πάθηση έκανε την εγχείρηση που θα του αλλάξει τη ζωή

Μωρό 5 μηνών με σπάνια πάθηση έκανε την εγχείρηση που θα του αλλάξει τη ζωή

Ο μικρούλης Χρήστος-Ραφαήλ διαγνώστηκε με βαρύ συγγενές γλαύκωμα, με θόλωση κερατοειδούς και στους δύο οφθαλμούς. Είναι μια σπάνια πάθηση χρήζει άμεσης χειρουργικής παρέμβασης, καθώς η μη έγκαιρη και η μη αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην όραση του παιδιού, ακόμη και ολική τύφλωση.

Πρόσφατα, οι γονείς του ζήτησαν τη βοήθεια του κόσμου για να προχωρήσουν στις επεμβάσεις καιτη νοσηλεία που απαιτεί η δύσκολη περίπτωση του μικρού μαχητή. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια και το μωράκι μπήκε στο χειρουργείο για να δώσει την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής του. Απ’ ότι φαίνεται όλα πήγαν καλά και το μέλλον φαίνεται ευοίωνο, όπως μας ενημερώνουν με ανάρτησή τους οι υπεύθυνοι της οργάνωσης Πράξη Αγάπης.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Μήνυμα ελπίδας στέλνει ο μικρός Χρήστος-Ραφαήλ! 

Χάρη στην άμεση ανταπόκριση και έμπρακτη υποστήριξη όλων σας, ο μικρός Χρήστος Ραφαήλ  ολοκλήρωσε έγκαιρα την επέμβαση και στα δύο του μάτια. Ο μικρός μαχητής ανταποκρίθηκε καλά στη διαδικασία, ενώ η μετεγχειρητική εξέταση έδειξε ότι οι στόχοι επετεύχθησαν και οι θολώσεις των ματιών μειώθηκαν. Ωστόσο, η πορεία του παιδιού στο άμεσο μέλλον και η ανταπόκρισή του στην φαρμακευτική αγωγή που θα λαμβάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα κρίνει τα επόμενα βήματα.

Με την καθοριστική συμβολή όλων, ο μικρός Χρήστος-Ραφαήλ διέμεινε στην Θεσσαλονίκη για όσο διάστημα χρειαζόταν και επέστρεψε στο σπίτι του ασφαλής, για να συνεχίσει τις απαραίτητες θεραπείες. Ο Δρ. Κοζέης Νικόλαος, Δ/ντής του Παιδοοφθαλμολογικό Ελλάδος, μαζί με την επιστημονική του ομάδα, πραγματοποίησε την επέμβαση χωρίς χρηματική αμοιβή, ενώ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας του.

Συγχαίρουμε τον ίδιο και το επιτελείο του για την ευαισθησία αλλά και για το έντονο αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς.

Εκ μέρους της οικογενείας, ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς  για την συγκινητική σας υποστήριξη, καθώς όλοι μαζί προσφέραμε ένα καλύτερο μέλλον για τον μικρό μας μαχητή!

Ο Οργανισμός Πράξη Αγάπης θα βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας για όσο διάστημα χρειαστεί  και θα σας ενημερώνει σχετικά με την πορεία του.»

v