Κόντεψα να πεθάνω στη γέννα, αλλά σώθηκα από θαύμα

Κόντεψα να πεθάνω στη γέννα, αλλά σώθηκα από θαύμα

Πολλές γυναίκες έχουν ζήσει τραυματικές εμπειρίες τοκετού. Η ιστορία όμως της Kayleigh Summers είναι πραγματικά απίστευτη!

Καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της πριν από 3 χρόνια, η Kayleigh Summers είχε ένα περίεργο προαίσθημα. Φοβόταν αλλά δεν ήξερε τι ακριβώς! Μάλιστα, άλλαξε νοσοκομείο τελευταία στιγμή! Ήθελε στο μαιευτήριο να υπάρχει μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών - παρά το γεγονός ότι όλα φαίνονταν να πηγαίνουν μια χαρά.

Και παρόλο που η ίδια δεν το θυμάται, φοβόταν και την στιγμή που ήταν έτοιμη να γεννήσει το μωρό της. Για την ακρίβεια, ούρλιαξε «κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά μου» λίγο πριν πάθει καρδιακή ανακοπή.

Η Summers έγινε έκτοτε viral στο TikTok επειδή μοιράστηκε την εμπειρία της για την σπάνια επιπλοκή που είχε και που ονομάζεται εμβολή αμνιακού υγρού (AFE), λέγοντας «κανείς δεν το είχε καταλάβει εκτός από μένα». 

Η μητέρα δε θυμάται να πηγαίνει στο νοσοκομείο, να γεννάει το μωρό της ή ακόμα και να το αγκαλιάζει για πρώτη φορά 5 μέρες αργότερα. Οι γιατροί, όμως, την ενημέρωσαν τι είχε συμβεί: είχε λιποθυμήσει κατά τη διάρκεια του τοκετού και χρειάστηκε να κάνει καισαρική τομή.

Το παιδάκι της γεννήθηκε μια χαρά, όμως, εκείνη πέρασε από 40 κύματα. Διαγνώστηκε με AFE, το οποίο συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει αλλεργική αντίδραση στο αμνιακό υγρό. Η Summers χρειάστηκε μετάγγιση αίματος, έκανε υστερεκτομή και την έβαλαν σε μηχανική υποστήριξη.

Ενώ ήταν αιμόφυρτη, ο μαιευτήρας της είπε στον άντρα της: «Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να της σώσουμε τη ζωή». Αυτό περιλάμβανε τη δοκιμή φαρμάκων πριν την εμφύτευση μιας αντλίας Impella, που χαρακτηρίστηκε ως «η μικρότερη αντλία καρδιάς στον κόσμο», και που επέτρεψε στην καρδιά της να ανακτήσει αρκετή δύναμη για να διασωληνωθεί.

«Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη λέξη θαύμα, αλλά κάτι τέτοιο συνέβη» είπε η μητέρα. Αργότερα της αφαίρεσαν τη συσκευή και η Summers είναι πλέον υγιής και χαρούμενη με το αγοράκι της αλλά δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει όλα όσα βίωσε.

Πηγή: news.yahoo.com

 

v