Οδηγός αγνόησε σχολική τροχονόμο - από τύχη γλύτωσαν 2 μικρά κορίτσια

Οδηγός αγνόησε σχολική τροχονόμο - από τύχη γλύτωσαν 2 μικρά κορίτσια

Λίγο έλειψε να χάσουν τη ζωή τους δύο μαθήτριες στην Ιεράπετρα καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν τον περιφερειακό κεντρικό δρόμο την ώρα που σχολούσε το 4ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr, η σχολική τροχονόμος είχε μπει στη μέση του δρόμου με το γνωστό σήμα του STOP, ώστε να διακόψει την κυκλοφορία για να περάσουν τα παιδιά. Οι δύο αδερφούλες, τότε, προσπάθησαν να περάσουν το δρόμο, αλλά ένας ασυνείδητος οδηγός παραβίασε το στοπ τρέχοντας με μεγάλη ταχύτητα και διακινδυνεύοντας να παρασύρει τα δύο κορίτσια.

Μάλιστα, το περιστατικό περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας λέγοντας πως την ώρα που όλοι οι οδηγοί είχαν σταματήσει και μια ομάδα παιδιών διέσχιζε το δρόμο, ένας συγκεκριμένος οδηγός, με μια άσπρη κλούβα και άλλους επιβάτες μέσα, συνέχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά να χτυπήσει τα δύο κορίτσια, τα οποία γλύτωσαν την τελευταία στιγμή από τις φωνές που έβαλαν οι περαστικοί και έκαναν πίσω.

Τόσο οι γονείς που βρισκόταν στο σημείο, όσο και περαστικοί, η σχολική τροχονόμος και τα παιδιά πάγωσαν κυριολεκτικά από όσα συνέβησαν, αφού πέρα από τα δύο κορίτσια, κινδύνεψαν και άλλα παιδιά που βρισκόταν στο δρόμο, αλλά και η ίδια η τροχονόμος που στεκόταν στη μέση. Η συγκεκριμένη σχολική τροχονόμος έχει περιγράψει κι άλλες φορές περιστατικά στα οποία τόσο τα παιδιά, όσο και η ίδια κινδύνεψαν σοβαρά από ασυνείδητους οδηγούς.

Το περιστατικό όπως είπε έχει καταγραφεί από κάμερες και έτσι πρέπει άμεσα να εντοπιστεί ο οδηγός και να του καταλογιστούν οι κατάλληλες ευθύνες.

Το συγκεκριμένο σημείο και η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές έχει γίνει εδώ και καιρό αντικείμενο διαμαρτυριών τόσο από το Σύλλογο Γονέων όσο και από την ομάδα SOS BOAK, ζητώντας να δοθεί μια λύση, είτε με ένα πεζοφάναρο, είτε με υπόγεια ή υπέργεια διάβαση.

Πηγή: newsbeast.gr

v