Όταν γέννησα δεν άκουσα μια καλή κουβέντα, όλοι ασχολούνταν με τα «λάθη» μου

Όταν γέννησα δεν άκουσα μια καλή κουβέντα, όλοι ασχολούνταν με τα «λάθη» μου

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τη γέννηση της κορούλας της και η Shawn Johnson δεν χαμπαριάζει πλέον από τα σχόλια και την κριτική των «τέλειων» μαμάδων που κάποτε της έκαναν τη ζωή πατίνι ρίχνοντας την ψυχολογία της στα τάρταρα.

Αυτά τα 2 χρόνια, πέρασε πολλά και έμαθε πολλά κι έτσι, όταν γεννήθηκε ο γιος της τον περασμένου Ιούλιο, ήταν έτοιμη να αποκρούσει την κριτική, να εμπιστευτεί το ένστικτό της και να μην επηρεαστεί ξανά από όσους δεν είχαν να πούνε μια καλή κουβέντα, παρά μόνο να κατακρίνουν.

«Είχα επηρεαστεί πάρα πολύ μετά τη γέννηση της κόρης μου», θυμάται η Johnson, «επειδή δεν ήξερα ακριβώς τι να κάνω και δεν είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και το ένστικτό μου. Και είχα τους πάντες γύρω μου να ασχολούνται με τα “λάθη” μου, να με βάζουν διαρκώς να αμφισβητώ τις ικανότητές μου ως μητέρα».

«Δυο χρόνια μετά», συνεχίζει, «έχω μάθει καλά πως η κάθε μαμά ξέρει τι χρειάζεται το παιδί της και δεν κάνει τίποτα που μπορεί να το βλάψει, ακόμα και αν κάνει τα πάντα διαφορετικά από τις άλλες, που τα ξέρουν όλα. Τώρα που γέννησα τον γιο μου, δεν με αγγίζει τίποτα γιατί έχω τρομερή εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και τις επιλογές μου. Και όταν κάποιος μου κάνει τον έξυπνο ξέρω να τον βάζω στη θέση του».

Ο άντρας της πάλι προτιμά να μην απαντάει σε κακόβουλα σχόλια η γυναίκα του γιατί όπως λέει, «όταν τους δίνεις σημασία επιστρέφουν». Εκείνη όμως δε σηκώνει μύγα στο σπαθί της όταν πρόκειται για την οικογένειά της, ειδικά αν έχει απέναντί της κάποια από όλες αυτές τις «τέλειες» μαμάδες.

Πηγή: people.com

v