Ανακάλυψα ότι ο γιος μου βλέπει τηλεόραση στον παιδικό σταθμό και έγινα έξαλλη!

Ανακάλυψα ότι ο γιος μου βλέπει τηλεόραση στον παιδικό σταθμό και έγινα έξαλλη!

Η επιλογή του παιδικού σταθμού είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και οι γονείς διαλέγουν πού να στείλουν τα παιδιά τους με βάση πρωτίστως την ασφάλεια, κι έπειτα τις δεξιότητες που θα αποκτήσουν. Σίγουρα, πάντως, δεν έχουν κατά νου ότι τα παιδιά θα είναι μπροστά σε μια τηλεόραση και θα βλέπουν κινούμενα σχέδια.

Την ίδια απαίτηση είχε και η συγκεκριμένη μαμά, η οποία όχι μόνο διάλεξε με προσοχή τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό του γιου της, αλλά τον πλήρωνε και αδρά για τις πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες που της είχαν τάξει. 

Ωστόσο, στην πορεία ανακάλυψε ότι αρκετά παιδιά περνούν αρκετό χρόνο «κολλημένα σε μια μεγάλη οθόνη να βλέπουν παιδικά», όπως είπε χαρακτηριστικά, ρωτώντας τις υπόλοιπες μαμάδες αν αντιμετωπίζουν κάτι αντίστοιχο. 

Συγκεκριμένα, η μαμά έγραψε σε ένα φόρουμ για γονείς: 

«Το 3χρονο παιδί μου πηγαίνει στον ίδιο παιδικό σταθμό εδώ και αρκετό καιρό και γενικά ήμουν ευχαριστημένη. Ο μικρός ήταν χαρούμενος κι εγώ ξέγνοιαστη. Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, όταν πήγα να τον πάρω, τον είδα μπροστά σε μια μεγάλη οθόνη να βλέπει παιδικά μαζί με άλλα παιδιά. Αυτό συνέβη τρεις φορές ακόμα και ειλικρινά έχω εξοργιστεί. 

Φυσικά βλέπει τηλεόραση και στο σπίτι, αλλά με μέτρο. Ωστόσο, είμαι παράλογη να περιμένω ότι στον παιδικό θα ασχολείται με πιο δημιουργικά πράγματα από το να βλέπει παιδικά;». 

Κάποιοι γονείς της απάντησαν ότι αυτό συνηθίζεται στους παιδικούς σταθμούς λίγο πριν τη λήξη του ωραρίου, όταν έρχονται οι γονείς να πάρουν τα παιδιά. Άλλοι, πάλι, ένιωσαν το ίδιο εξαπατημένοι και εξοργισμένοι με την μαμά που έθεσε τον προβληματισμό της.

Πηγή: Thesun.co.uk

v