2χρονη ηρωίδα με σπάνια πάθηση ετοιμάζεται για την 36η εγχείρησή της!

2χρονη ηρωίδα με σπάνια πάθηση ετοιμάζεται για την 36η εγχείρησή της!

Η Εlla Davies, από το Carmarthenshire της Ουαλίας, πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που την εμποδίζει να καταπίνει. Είναι σοβαρό καθώς για να κρατήσει τον οισοφάγο της ανοιχτό, χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. 

Το κοριτσάκι που μόλις έκλεισε τα 2 του χρόνια , πέρασε οκτώ εβδομάδες σε τρεις διαφορετικές μονάδες εντατικής θεραπείας μέχρι στιγμής φέτος. Παράλληλα, από την ώρα που γεννήθηκε έχει υποβληθεί σε 35 επεμβάσεις και σε λίγες μέρες θα χειρουργηθεί για μία ακόμα φορά.

Όταν γεννήθηκε η Ella πριν από δυο χρόνια, ο οισοφάγος της δεν είχε σχηματιστεί σωστά. Είχε επίσης διαγνωστεί με Δεξτρακαρδία, η καρδιά της δηλαδή ήταν στη δεξιά πλευρά του στήθους της, απ' όταν ήταν έμβρυο. Οι γονείς της, Leah Evans και Arwel Davies, ήξεραν από την αρχή ότι το κοριτσάκι τους θα υπέφερε και θα ταλαιπωρούταν πολύ.

«Από τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης έπρεπε να ζήσω σε ένα νοσοκομείο στο Μπρίστολ σε περίπτωση που η Εlla ερχόταν πρόωρα στον κόσμο. Ήθελα να βρίσκομαι στο σωστό μέρος για εκείνη» είπε η μητέρα της. «Την τρίτη μέρα έκανε μια πολύ σοβαρή επέμβαση, η οποία διήρκησε έξι ώρες. Προσπαθούσαν να διορθώσουν τον οισοφάγο της, ο οποίος ήταν χωρισμένος. Επιπλέον, μέρος του οισοφάγου της συνδέθηκε με τους αεραγωγούς της και έτσι αναγκάστηκε να περάσει εννέα εβδομάδες στην εντατική. Από τότε χρειάστηκαν άλλες 34 επεμβάσεις που ουσιαστικά διατηρούν τον οισοφάγο της ανοιχτό».



Παρά τον πόνο τους οι γονείς της Εlla δεν έπαψαν ποτέ να ελπίζουν για την κόρη τους. Το καλοκαίρι ωστόσο, φοβήθηκαν για μία ακόμα φορά. Η μικρούλα είχε βήχα αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε γρήγορα. Όπως εξήγησε η Leah «Ξύπνησε μια μέρα με βήχα και οι γιατροί πίστεψαν ότι είχε βρογχιολίτιδα αλλά απλώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ήταν άρρωστη».

Μετά από 10 μέρες ανακάλυψαν ότι είχε μια τρύπα στον αεραγωγό της και αμέσως τοποθετήθηκε σε τεχνητή υποστήριξη. Οι πνεύμονες της δεν λειτουργούσαν σωστά. «Το γάλα που έπινε είχε εισχωρήσει στους πνεύμονές της, γεγονός που προκάλεσε τεράστια λοίμωξη στο στήθος. Έκανε μια μεγάλη επέμβαση στο νοσοκομείο Great Ormond Street στο Λονδίνο στις 22 Ιουλίου, η οποία της έσωσε τη ζωή» εξήγησε η μητέρα της.

Από τότε που επέστρεψε από το Λονδίνο, η Εlla είναι σε θέση να αναπνέει και να τρέφεται και να περνάει τη μέρα της όσο καλύτερα γίνεται. Ωστόσο, ο πουρές και το γάλα από το οποίο εξαρτάται η διατροφή της συνεχίζει να κολλάει στον οισοφάγο της, γεγονός που οδηγεί σε ακόμη περισσότερες επεμβάσεις. «Ο χειρουργός της είπε ότι είναι η πιο σοβαρή περίπτωση που έχει δει τα τελευταία χρόνια» είπε η μαμά της, ενώ συνέχισε λέγοντας «Η ελπίδα μας βασίζεται στο ότι όσο μεγαλώνει η ίδια θα μεγαλώνει και ο οισοφάγος της. Αλλά δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον. Η κύρια ανησυχία μας είναι ότι αν συνεχίσει να κάνει επεμβάσεις, μπορεί να της δημιουργηθούν δυσκολίες στην αναπνοή της, όπως τον Ιούλιο».



Μόνο φέτος, η Εlla πέρασε οκτώ εβδομάδες σε τρεις διαφορετικές μονάδες εντατικής θεραπείας! Τους γονείς βοηθάνε 3 διαφορετικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Αν κάτι αξίζει να τονιστεί είναι ότι η μικρούλα παρόλο που θα μπει για μια ακόμα φορά στο χειρουργείο συνεχίζει να χαμογελάει και να παλεύει για τη ζωή της.

Πηγή: mirror.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v