Πώς να σταματήσετε τα tantrum των παιδιών: μια νταντά συμβουλεύει

Πώς να σταματήσετε τα tantrum των παιδιών: μια νταντά συμβουλεύει

Όλες έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να ηρεμήσουμε το παιδί μας, το οποίο ουρλιάζει, χτυπιέται και αρνείται να συνεργαστεί. Τα tantum των μικρών μας δεν είναι δύσκολα διαχειρίσιμα και πολλές φορές χάνουμε την υπομονή μας. Μια νταντά με εμπειρία 20 χρόνων όμως μοιράζεται συμβουλές, οι οποίες μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες στο μέλλον, αν τις εφαρμόσουμε.

Μια νταντά που προσέχει παιδιά για περισσότερα από 20 χρόνια, ξέρει από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να ηρεμήσεις ένα παιδί όταν αυτό βρίσκεται σε υστερία γι' αυτό δίνει και τις παρακάτω συμβουλές:

Δώστε συγκεκριμένο χρόνο και προειδοποιείστε με ήρεμο τρόπο

«Σε μια παιδική χαρά, για παράδειγμα, πείτε ''θα κάνεις δυο πράγματα ακόμα και μετά θα πάμε σπίτι.Έτσι, προετοιμάζονται ψυχολογικά για το γεγονός ότι θα φύγετε. Να είστε δίπλα τους, όταν τελειώνουν το παιχνίδι τους για να το πάρετε απ' το χέρι και να απομακρυνθείτε, αλλιώς είναι πιθανό να σας ξεφύγει.

Δώστε του κάτι να κρατήσει

Μπορεί να είναι κάποιο αντικείμενο που αγοράσατε ή ακόμα και το παιχνίδι του. Το να δώσετε στα μικρά παιδιά την ευθύνη να κρατήσουν κάτι για λίγο πριν τα βάλετε στο καρότσι, είναι ένα καλό κόλπο για να μετριάσετε τυχόν ξεσπάσματα. Η νταντά εξηγεί: «Με αυτό τον τρόπο αποσπάτε την προσοχή τους».

Δώστε του επιλογές

Ξεκαθαρίστε από την αρχή ότι πρόκειται να φύγετε και φροντίστε να είστε συνεπής. Για παράδειγμα, όπως λέει η Sophie, ρωτήστε το αν θέλει να περπατήσει ή αν θέλει να κάτσει στο καρότσι του. Το αποτέλεσμα είναι ένα: ότι στο τέλος θα φύγετε, αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος.

Αγκαλιάστε το

Κατεβείτε στο ύψος του και πάρτε το μια σφιχτή αγκαλιά μέχρι να ηρεμήσει. Είναι σημαντικό να νιώσει ασφάλεια. Κρατήστε την ψυχραιμία σας και περιμένετε τη... μπόρα να περάσει. Μην ξεχάσετε να του πείτε ότι καταλαβαίνετε πώς νιώθει. 

v