Ένα ολόδικό μας σπίτι, το καλύτερο μέρος για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας

Ένα ολόδικό μας σπίτι, το καλύτερο μέρος για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας

Ως γονείς, θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που αποπνέει αγάπη, θαλπωρή και ασφάλεια, και πασχίζουμε καθημερινά να τους το προσφέρουμε με κάθε τρόπο. Τα περιβάλλουμε με την αγάπη και τη στοργή μας, και κάνουμε τα πάντα για να τους χαρίσουμε μια παιδική ηλικία γεμάτη από όμορφες αναμνήσεις σε ένα σπίτι που νιώθουν ολόδικό τους – στο «πατρικό» τους. Και που μπορεί να γίνει δικό τους, αν εμείς φροντίσουμε γι’ αυτό.

Το σπίτι είναι θεμέλιο για μια καλύτερη ζωή 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγοράσουμε ένα σπίτι, μα όλοι έχουν έναν κοινό παρονομαστή: τη λαχτάρα να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας. Επιπλέον, ποιος δεν θέλει να ζήσει εκείνη τη μοναδική στιγμή που βάζει το κλειδί στην πόρτα και ο νους του πλημμυρίζει από μία και μόνη σκέψη… Πόσο ωραίο είναι να μπαίνεις στο δικό σου σπίτι! 

Είμαι 32 ετών και θέλω επιτέλους να μπω σε μία νέα φάση ζωής. Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσω το δικό μου σπίτι; - Γιώργος, ασφαλιστικός πράκτορας 

Παντρευτήκαμε το καλοκαίρι και πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσουμε το δικό μας σπίτι. Πώς μπορούμε να πάρουμε στεγαστικό δάνειο με ευνοϊκούς όρους; - Αφροδίτη και Βασίλης 

Η κόρη μου παντρεύεται το καλοκαίρι και θέλω να της αγοράσω ένα σπίτι. Πώς να επιλέξω στεγαστικό δάνειο; - Κατερίνα, 62 ετών

Τώρα που τα επιτόκια είναι χαμηλά και οι καταθέσεις στην τράπεζα δεν αποδίδουν όπως παλαιότερα, αναζητώ επενδυτικές ευκαιρίες όπως το να αγοράσω ένα διαμέρισμα για ενοικίαση. Πού πρέπει να απευθυνθώ για ένα καλό δάνειο; - Παναγιώτης, 58 ετών

Κουράστηκα να είμαι στο ενοίκιο τόσα χρόνια. Μήπως είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσω το δικό μου σπίτι; - Λυδία, 35 ετών

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επενδύσουμε σε μια κατοικία, μα όποιος και αν είναι ο δικός μας, τώρα ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνουμε πράξη.

Ένα σπίτι παραμένει μια πολύ καλή επένδυση

Ένα ιδιόκτητο σπίτι είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσουμε την οικογενειακή εστία που πάντα ονειρευόμασταν, αλλά δεν παύει να αποτελεί και μια γερή επένδυση για το μέλλον, κυρίως των παιδιών μας

Είναι, άλλωστε, γεγονός ότι η ελληνική αγορά κατοικίας παρουσιάζει σταθερά ανοδική δυναμική, παρά την υψηλή μεταβλητότητα στο οικονομικό περιβάλλον λόγω της πανδημίας COVID-19. Μετά από μακροχρόνια πτώση στις τιμές κατοικιών σε όλη τη χώρα, τα τελευταία 3,5 χρόνια παρατηρείται άνοδος κατά 19% στις τιμές των ακινήτων. Και οι προοπτικές, όμως, διαγράφονται ανοδικές, καθώς οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν αύξηση κατά 4% ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2021. Σε αυτή την αλλαγή του σκηνικού συνέβαλε και η πρόσφατη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Επιπρόσθετα, η περαιτέρω άνοδος στις τιμές των ακινήτων εκτιμάται ως πιθανή, καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει.

Ειδικά τώρα που διανύουμε μια περίοδο χαμηλών επιτοκίων

Η αγορά κατοικίας είναι μια μεγάλη επένδυση που μπορεί να διαταράξει την οικονομική ισορροπία του νοικοκυριού αν αυτή δεν γίνει με τους σωστούς και πλέον ευνοϊκούς όρους. Ένας τέτοιος είναι και το χαμηλό κόστος δανεισμού που, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, είναι απολύτως εφικτό.

Την τρέχουσα περίοδο, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, εξέλιξη που συνεπάγεται άμεσα χαμηλό κόστος δανεισμού για τα νοικοκυριά. Η μείωση της κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά €10 δισ., ενώ οι αποδόσεις των τραπεζικών καταθέσεων – όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά – είναι εξαιρετικά χαμηλές, σχεδόν μηδενικές. Λογική συνέπεια είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον να στραφεί στα ακίνητα οδηγώντας σε νέα αύξηση των τιμών τους.

Η προσφορά νέων κατοικιών αυξάνεται

Για να επιλέξουμε σωστά το σπίτι που θα γίνει δικό μας, απαιτείται αρκετός χρόνος για την έρευνα και πολλή σκέψη πριν την τελική απόφαση. Τα πράγματα γίνονται ευκολότερα όταν η προσφορά νέων κατοικιών είναι μεγάλη, όπως αναμένεται να συμβεί με βάση την αυξημένη κατασκευαστική δραστηριότητα.

Κατά την δύσκολη περίοδο της έξαρσης του κορωνοϊού, η κατασκευαστική δραστηριότητα σημείωσε αισθητή πτώση, αλλά πλέον βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και εκτιμάται ότι η ζήτηση για νεόδμητες κατοικίες θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των οικοδομικών αδειών για ανέγερση κατοικιών που εκδόθηκαν φέτος, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, ανήλθε στις 8.000, παρουσιάζοντας μια άνοδο της τάξης του 46% ετησίως από το αντίστοιχο 4μηνο του 2020. 

Και το κόστος ενός δικού μας σπιτιού μειώνεται

Το υψηλό κόστος της αγοράς ενός σπιτιού μας κάνει συχνά διστακτικούς στην απόφασή μας να επενδύσουμε σε μια ιδιόκτητη κατοικία. Με τα νέα φορολογικά δεδομένα, όμως, το κόστος μειώνεται σημαντικά, αφού γλυτώνουμε χρήματα και ως αγοραστές και ως ιδιοκτήτες.

Χάρη στα επιπλέον φορολογικά κίνητρα που δίνονται στην αγορά ακινήτων, το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά κατοικίας έχει ενισχυθεί σημαντικά. Αυτά είναι το πάγωμα του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις έως και τις 31/12/2022, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών έως €800.000 από την 1/10/2021 και η αναστολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για άδειες που θα εκδοθούν μέχρι το τέλος του 2022.

Γι’ αυτό, εάν ανυπομονούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας κάτω από τη δική μας – τη δική τους – στέγη, πρέπει απλώς να αναρωτηθούμε αν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να μπούμε επιτέλους στο δικό μας σπίτι επενδύοντας στο όνειρό μας με τις νέες Στεγαστικές Λύσεις της Εθνικής Τράπεζας.

Η Εθνική Τράπεζα είναι η Τράπεζα που, εδώ και 180 χρόνια, έχει βοηθήσει τους περισσότερους Έλληνες να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. 

Και σήμερα, με τις νέες Στεγαστικές Λύσεις που προσφέρει, η Εθνική Τράπεζα είναι έτοιμη να σας βοηθήσει για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας και να μπείτε στο δικό σας σπίτι

Επισκεφθείτε το www.nbg.gr και: 

  • Βρείτε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει με σταθερό/μικτό ή κυμαινόμενο επιτόκιο και ανταμοιβή των συνεπών δανειοληπτών.
  • Ενημερωθείτε για τη διαδικασία λήψης στεγαστικού δανείου σε 6 απλά βήματα: ενημέρωση, αίτηση, προέγκριση, οριστική έγκριση, υπογραφή σύμβασης και εκταμίευση. Υπολογίστε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει, εύκολα και γρήγορα, σε 3 απλά βήματα.

Με λύσεις προσαρμοσμένες στις δικές σου ανάγκες από την Εθνική Τράπεζα, που σας προσφέρουν:

  • Ποσοστό χρηματοδότησης έως και 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου
  • Δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου από 2,80% για 10, 15, 20, 25, 30 έτη
  • Δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης (ολικής ή μερικής) χωρίς επιβαρύνσεις
  • Διάρκεια δανείου έως και 40 έτη για χαμηλότερη δόση
  • Ευελιξίες αποπληρωμής (αρχική περίοδος καταβολής μόνο τόκων για τα πρώτα 1 ή 2 έτη, παράλειψη καταβολής 1 δόσης ανά έτος, εάν το επιθυμείτε)
  • Ευέλικτες διαδικασίες /δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μέσω Internet Banking
  • Επιπλέον χρηματοδότηση για τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης με ευνοϊκούς όρους (Προσωπικό Δάνειο ΕΞΠΡΕΣ με μηδενικά έξοδα & έκπτωση στο επιτόκιο)

Επισκεφθείτε σήμερα ένα Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, ενημερωθείτε από τα εξειδικευμένα στελέχη για τα χαρακτηριστικά του δανείου που σας ταιριάζει και υποβάλετε την αίτησή σας.

Στεγαστικές λύσεις για κάθε σας ανάγκη από την Εθνική μας Τράπεζα.

Γιατί έτσι οι περισσότεροι Έλληνες απέκτησαν το δικό τους σπίτι.

Γιατί είναι ωραίο να μπαίνεις στο δικό σου σπίτι!

v