5 τέλεια μεζεδοπωλεία με αυλή για την 28η Οκτωβρίου

5 τέλεια μεζεδοπωλεία με αυλή για την 28η Οκτωβρίου

Η 28η Οκτωβρίου φέτος πέφτει μεσοβδόμαδα (Πέμπτη), οπότε δεν θα έχουν όλοι τη δυνατότητα να την... κολλήσουν με το Σαββατοκύριακό για μια μίνι απόδραση. Παρ’ όλ’ αυτά, μπορούμε να μείνουμε στην πόλη κια να απολαύσουμε ένα χαλαρό πρωινό στο σπίτι και μια απολαυστική (μεσημεριανή ή βραδινή) έξοδο για φαγητό σε κάποιον από αυτούς τους πανέμορφους χώρους με τις περιποιημένες αυλές και τους λαχταριστούς μεζέδες.

Το Ρεμούτσικο

Αγ. Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος

Σε μια από τις αγαπημένες οικογενειακές ταβέρνες των Νοτίων Προαστίων, στο αειθαλές «Ρεμούτσικο», τα αδέρφια Δήμα περιμένουν να μας προσφέρουν τα πιο καλοψημένα και ζουμερά κρέατα και μια εκλεκτή ποικιλία από πεντανόστιμα ορεκτικά και πίτες. Είτε στον ζεστό, φιλόξενο εσωτερικό χώρο είτε στην παραδοσιακού ρυθμού αυλή τους, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα νιώσουμε ευπρόσδεκτοι και θα φύγουμε χορτάτοι.

Στης Νεφέλης

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια

Όποιος αποφασίσει να κατέβει στο Σύνταγμα για την παρέλαση, ας ανέβει στο καπάκι προς το λόφο του Στρέφη κι ας αράξει την κορμάρα του στο νούμερο 69 της οδού Καλλιδρομίου, εκεί που βρίσκεται μια από τις πιο χαλαρές και «γευστικές» αυλές της πόλης. Στο «Άμα Λάχει Στης Νεφέλης» η ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της και δεν υπάρχει ούτε πιάτο που να μην αξίζει να δοκιμάσετε έστω μία φορά.

Ονειρία

Κολοκοτρώνη 8, Χαλάνδρι

Σε ένα παλιό αρχοντικό στο Χαλάνδρι, ανακαινισμένο με μεράκι και σεβασμό στα στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό, μπορείτε να απολαύσετε τους πιο υπέροχους μεζέδες στο πιο σπιτικό περιβάλλον. Στην «Ονειρία» θα ανακαλύψετε ξανά μερικές βαθιά ελληνικές γεύσεις, δοσμένες με αυθεντικές πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα, και θα φύγετε σίγουρα με κάποιο ιδιαίτερο τοπικό προϊόν από το μικρό παντοπωλείο εντός του καταστήματος.

Ο Κορομηλάς

Γοργοποτάμου 6, Αγ. Παρασκευή

Στην Αγία Παρασκευή, στους πρόποδες του Υμηττού, βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα φαγάδικα της Αθήνας, με το χαρακτηριστικό όνομα «Ο Κορομηλάς» από το επώνυμο του πάλαι πότε ιδρυτή του. Στην ήσυχη αυλή με το χαλικάκι και τα περιποιημένα δέντρα, εκεί όπου ο χρόνος έχει σταματήσει σε μια πιο χαλαρή εποχή, έχουν απολαύσει τα μεζεδάκια και τα κρασάκια τους γενιές και γενιές – γιατί όχι και εσείς;

Μέλισσες

Νικ. Τρύπια 39, Νέα Φιλαδέλφεια

Στα γραφικά, ακτινωτά δρομάκια της Νέας Φιλαδέλφειας, σε μια από τις ομορφότερες προσφυγικές γειτονιές της Ελλάδας, σας περιμένει μια ιδιαίτερα ευρύχωρη, φιλόξενη και «γευστική» αυλή. Στις «Μέλισσες», το πνευματικό τέκνο τεσσάρων παιδικών φίλων με εμπειρία στην εστίαση και αστείρευτο μεράκι, θα απολαύσετε γεύσεις που μυρίζουν Ελλάδα σε μεγάλη ποικιλία και πολύ καλές τιμές.

v