Μαθράκι Κέρκυρας: ο 9χρονος Τάσος θα παρελάσει μόνος του με τη γαλανόλευκη

Μαθράκι Κέρκυρας: ο 9χρονος Τάσος θα παρελάσει μόνος του με τη γαλανόλευκη

Απραγματοποίητο όνειρο έμοιαζε μέχρι πέρσι η μαθητική παρέλαση στο Μαθράκι, το μικρότερο νησί του δαντελωτού συμπλέγματος των Διαποντίων νήσων, καθώς οι ελάχιστοι κάτοικοι που έχουν απομείνει είναι πλέον ηλικιωμένοι. Ωστόσο, το όνειρο πήρε σάρκα και οστά το καλοκαίρι, όταν μετακόμισε εκεί το μοναδικό παιδί του νησιού μετά από 21 ολόκληρα χρόνια.

Αφορμή για τη μετεγκατάσταση του 9χρονου Τάσου και της μητέρας του στο νησί στάθηκαν κάποιες φωτογραφίες του νησιού στο διαδίκτυο. «Ήταν μια απόφαση που λήφθηκε μόλις σε λίγα λεπτά, όταν αντίκρισα μέσα από ιστοσελίδες την ομορφιά του Μαθρακίου, ίσως είναι και το πιο όμορφο νησί της Ελλάδας» λέει η μητέρα του μικρού Τάσου, Ευγενία Γιαννοπούλου.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ήρθαν οι δυο τους στο νησί το καλοκαίρι και αποφάσισαν να μείνουν μόνιμα, αψηφώντας όλες τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν. Πολύ γρήγορα το σχολείο εξοπλίστηκε με γραφεία, υπολογιστές και γραφικές ύλες, ενώ αξιοθαύμαστη ήταν η προσφορά που έγιναν από δωρεές.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερή γιατί μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να έρθω και να διδάξω σε αυτό το νησί. Η εμπειρία να έχεις μόνο έναν μαθητή είναι πρωτόγνωρη. Έχει τις ιδιαιτερότητές της και τη μοναδικότητά της. Με τον Τάσο η σχέση δασκάλας και μαθητή είναι ξεχωριστή. Μαζί στα μαθήματα, μαζί στα διαλείμματα, μαζί στα παιχνίδια και αύριο μαζί στην παρέλαση» ομολογεί η 28χρονη αναπληρώτρια δασκάλα του μικρού Τάσου, Ελευθερία Βύζα.

Η τάξη του Τάσου, που επί της παρούσης στεγάζεται σε μία κοινοτική αίθουσα, στο μικρό λιμανάκι, σημαιοστολίστηκε, ενώ έγινε και μια μικρή γιορτή, παρόντων όμως όλων των κατοίκων του νησιού που συμμετείχαν ενεργά. 

«Ο Τάσος αισθάνεται πολύ περήφανος. Παρότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, εντούτοις αγάπησε το Μαθράκι σαν τον τόπο του. Αύριο θα σηκώσει την ελληνική σημαία και γι’ αυτόν είναι ό,τι πιο σπουδαίο έχει ζήσει στη ζωή του» αναφέρει συγκινημένη η μαμά του.

Πηγή: Thetoc.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v