Δημοτικό παροτρύνει τα αγόρια να φορούν φούστα στο σχολείο 1 φορά την εβδομάδα

Δημοτικό παροτρύνει τα αγόρια να φορούν φούστα στο σχολείο 1 φορά την εβδομάδα

Ένα δημοτικό σχολείο στη Σκωτία ενθαρρύνει τα αγόρια τους στο σχολείο με φούστα προκείμενου να εξαλειφθούν τα κοινωνικά και φυλετικά στερεότυπα. Εκτός από τους μαθητές, θα φοράνε φούστα και οι άντρες δάσκαλοι του σχολείο, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα για την ισότητα των φύλλων.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του σχολείο έστειλε e-mail στους γονείς παροτρύνοντάς τους να στέλνουν τα αγόρια στο σχολείο με φούστα κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Daily News. Η ιδέα, όπως ανέφερε το σχετικό e-mail, προήλθε από τους μαθητές της έκτης τάξης και το σχολείο την αγκάλιασε. 

Παρόμοια εκστρατεία είχε γίνει στην Ισπανία όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί εμφανίστηκαν στο σχολείο φορώντας φούστα για να δείξουν αλληλεγγύη σε έναν μαθητή που είχε αποβληθεί γι΄ αυτόν τον λόγο. Μάλιστα στην Ισπανία, η 4η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως μέρα που όλοι οι μαθητές, αγόρια και κορίτσια, φοράνε φούστα στο σχολείο. 

Ωστόσο, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις. Ορισμένοι ζήτησαν από το σχολείο να δώσει περισσότερο προσοχή στην διδακτέα ύλη και όχι σε ανάλογες πρωτοβουλίες, ενώ άλλοι ζήτησαν να μάθουν γιατί υπάρχουν μόνο δύο επιλογές στην ενδυμασία των μαθητών. Σημειώνεται, πως δεν αναφέρονται στο κιλτ, την παραδοσιακή φορεσιά της χώρας, αλλά για μαθητική φούστα.

 Πηγή: Daily News

v