Φτιάχνουμε οριγκάμι και περνάμε όμορφες και δημιουργικές στιγμές με τα παιδιά!

Φτιάχνουμε οριγκάμι και περνάμε όμορφες και δημιουργικές στιγμές με τα παιδιά!

Μία από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά (και όχι μόνο…) που καλλιεργούν την δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, είναι τα οριγκάμι. Σήμερα, παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στην ιαπωνική αυτή τέχνη, βρήκαμε απλά και όμορφα σχέδια για να φτιάξετε με τα παιδιά σας και να γεμίσετε όμορφα τον ελεύθερο χρόνο σας.

Γατούλες και σκυλάκια

Ποιος δεν αγαπάει τις γάτες και τα σκυλάκια; στα παρακάτω βίντεο θα βρείτε ακριβείς οδηγίες για το πώς θα φτιάξετε οριγκάμι με τα υπέροχα αυτά ζωάκια. 

Μονόκεροι

Είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στα παιδιά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα συγκεκριμένα οριγκάμι για να διακοσμήσετε ένα παιδικό πάρτι ή το παιδικό δωμάτιο. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως θα χρίσετε στο παιδί μας ένα όμορφο δημιουργικό απόγευμα φτιάχνοντας πολύχρωμους μονόκερους.

Kαραβάκια

Τα κλασικά, παραδοσιακά καραβάκια που φτιάχναμε όταν ήμασταν παιδιά, μπορούν να ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους και να τους κρατήσουν απασχολημένους για ώρες! 

Σημειωματάρια

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να φτιάξουν τα δικά τους σημειωματάρια και, γιατί όχι, να χαρίσουν και στους φίλους τους! Το παρακάτω βίντεο έχει εύκολες και ακριβείς οδηγίες για notebooks. 

Καρδούλες

Για τις πιο ευαίσθητες και ρομαντικές προσωπικότητες, συνιστούμε τις καρδιές σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Δείτε πώς παρακάτω: 

Αστεράκια

Μικρά, χρωματιστά και εύκολα origami σε σχήμα αστεριών που τα παιδιά λατρεύουν να κάνουν. Κατεβάστε και τυπώστε εδώ τις οδηγίες ή δείτε το παρακάτω βίντεο: 

Τουλίπες

Είναι πανέμορφες και αν φτιάξετε αρκετές, μπορείτε να τις βάλετε στα βάζα του σπιτιού σας! Φανταστείτε το καμάρι των παιδιών αν δουν τις δημιουργίες τους να στολίζουν το σπίτι! 

 Ψαράκια

Για ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού, φτιάξτε όμορφα, πολύχρωμα ψαράκια: 

v