5 πράγματα που θα απολαύσουμε φέτος τα Χριστούγεννα ο κόσμος να χαλάσει!

5 πράγματα που θα απολαύσουμε φέτος τα Χριστούγεννα ο κόσμος να χαλάσει!

Τα Χριστούγεννα, η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, πλησιάζει και δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην ανυπομονεί να αναπληρώσει όλες εκείνες τις αναντικατάστατες γιορτινές στιγμές που χάσαμε πέρσι λόγω πανδημίας. Γιατί ένα είναι το σίγουρο: δεν γίνεται με τίποτα να περάσουμε δεύτερα Χριστούγεννα σερί με καραντίνες, click away και ανώτατο όριο ατόμων στο γιορτινό τραπέζι...

Θα βγούμε για χριστουγεννιάτικα ψώνια

Μια φορά δεν χαρήκαμε Χριστούγεννα κι όμως, η προηγούμενη φορά που βγήκαμε οικογενειακώς στα μαγαζιά για τα γιορτινά μας ψώνια μοιάζει ήδη πολύ μακρινή. Γι’ αυτό και φέτος, θα πάρουμε τα παιδιά και θα του δώσουμε να καταλάβει – ψώνια για τον στολισμό, ψώνια για δώρα, ψώνια για εμάς, ψώνια... για τα ψώνια και μόνο! Βόλτες στα μαγαζιά και μετά για λιχουδιές σε κάποιο λαμπροστολισμένο ζαχαροπλαστείο.

Θα δώσουμε τα δώρα μας σε όλους αυτοπροσώπως

Και πέρσι πήραμε δώρα σε όλους, αλλά αναγκαστήκαμε να τα στείλουμε με κούριερ γιατί δεν μπορούσαμε να δούμε κανέναν από κοντά. Φέτος, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τέτοιες μεσοβέζικες λύσεις. Τα χριστουγεννιάτικα δώρα δίνονται πρόσωπο με πρόσωπο, μαζί με τις ευχές, τις αγκαλιές, τα φιλιά μας και την αγάπη μας. Γι’ αυτό θα πάρουμε με τη σειρά συγγενείς και φίλους για αλεπάλληλα χριστουγεννιάτικα τετ-α-τετ.

Θα επισκεφθούμε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό

Τα τελευταία χρόνια ήταν οικογενειακή παράδοση για τους περισσότερους να επισκέφτονται κάποιο χριστουγεννιάτικο χωριό για απολαύσουν τα γιορτινά θεάματα και να κάνουν τα ψώνια τους. Όπως και να το κάνουμε, ήταν κάτι που στερηθήκαμε πέρσι και τώρα περιμένουμε πώς και πώς να το ξαναζήσουμε. Ειδικά τα παιδιά, που σε τέτοια μέρη έχουν την ευκαιρία να ζήσουν πρωτόγνωρες χριστουγεννιάτικες εμπειρίες.

Θα πάμε μια εκδρομή στα χιόνια

Ακόμη ένα πράγμα που στερηθήκαμε τα τελευταία «κορονόπληκτα» Χριστούγεννα, ήταν οι οικογενειακές εκδρομές σε χειμερινούς προορισμούς – όπου έχει χιόνια, δηλαδή, και έχεις την ευκαιρία να πεις ότι πήρες γεύση από χειμώνα. Ό,τι κι αν γίνει φέτος, μια μονοήμερη έστω σε κάποιο ορεινό χωριό ή χιονοδρομικό κέντρο θα την κάνουμε. Ειδικά, αν έρθουν τα Χριστούγεννα και δεν έχουμε δει ακόμη… άσπρη μέρα.

Θα περάσουμε τις γιορτές με την οικογένεια σε απαρτία

Κακά τα ψέματα, τα Χριστούγεννα είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία να περάσεις χρόνο με την ευρύτερη οικογένεια – και ειδικά με συγγενείς που αγαπάς, αλλά δεν τους βλέπεις όσο συχνά θα ήθελες. Μετά την περσινή κρυάδα με το τραπέζι για 9 άτομα, μάλιστα, φέτος είναι αναμενόμενο να του δώσουμε καταλάβει. Με λίγα λόγια, θα περάσουμε τη βραδιά του ρεβεγιόν… σε πλήρη απαρτία.  

v